ACTUALITATE 14 decembrie 2009

Biserică nouă în Belin Vale

de Covasna Media | 481 vizualizări
Romii vor un preot penticostal în loc de cel ortodox care le predă copiilor religia Comunitatea din satul Belin Vale, comuna Belin, va avea în curând o nouă biserică penticostală, cu o capacitate dublă de aşi primi enoriaşii. Reprezentantul romilor din sat, Alexe Drăgan, spune că lucrările la nouă Biserică au început deja şi până în prezent a fost turnată fundaţia, urmând ca după ce vremea se mai încălzeşte, să termine întreaga clădire.

Romii vor un preot penticostal în loc de cel ortodox care le predă copiilor religia

Comunitatea din satul Belin Vale, comuna Belin, va avea în curând o nouă biserică penticostală, cu o capacitate dublă de aşi primi enoriaşii. Reprezentantul romilor din sat, Alexe Drăgan, spune că lucrările la nouă Biserică au început deja şi până în prezent a fost turnată fundaţia, urmând ca după ce vremea se mai încălzeşte, să termine întreaga clădire.

„O construim din fonduri din afară, de la fraţi care ne asigură construcţia, va avea 600 de locuri, dublu faţă de cea veche, care devenise neîncăpătoare”, a spus Alexe Drăgan. O problemă care îi frământă pe romii de aici este cea a predării religiei pentru copiii din cultul penticostal. Reprezentantul lor a afirmat că nu sunt de acord ca preotul ortodox să le predea copiilor penticostali religia, ci vor un preot din cultul lor. „Am vrea preot penticostal care să le predea copiilor religia penticostală. Vom cere la Inspectoratul Şcolar, am vorbit cu părinţii şi vom face o cerere la Biserica Penticostală ca să vină preot din religia penti costală să le predea copiilor”, a mai spus Drăgan Alexe. Este vorba despre aproximativ 200 de copii penticostali de clasele I – VIII care urmează şcoala.

Comunitatea din Belin Vale numără în jur de 1.600 de suflete, iar majoritatea sunt adepţi ai cultului penticostal.

Ana Sidon

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.