ACTUALITATE 13 noiembrie 2016

Birou judeţean de informare turistică, la Sfântu Gheorghe

de Agerpres | 285 vizualizări

Asociaţia pentru Dezvoltarea Turismului în judeţul Covasna va deschide în primăvara anului viitor, în municipiul Sfântu Gheorghe, un birou judeţean de informare turistică, unde vizitatorii vor putea găsi, pe lângă oferte turistice, şi suveniruri şi diverse produse locale.

Conducerea asociaţiei a precizat că acest birou are scopul de a acoperi, printr-o „ofertă cuprinzătoare, bogată şi actuală”, unele „lacune” sesizate în ultima perioadă în ce priveşte promovarea turistică a judeţului.

„Nu vrem să creăm un birou tradiţional, ci dorim să promovăm regiunea noastră prin tehnici inovatoare şi moderne de marketing. În acest birou proiectat şi amenajat într-un mod unic, pe lângă materialele informative, vom amenaja şi un colţ cu suveniruri, unde vizitatorii îşi vor putea cumpăra produse şi suveniruri cu specific local”, a declarat Kopacz Zsuzsa, una dintre persoanele implicate în proiect.

Viitorul birou de informare turistică va funcţiona în fostul spaţiu comercial al Galeriei de Artă situat în centrul municipiului Sfântu Gheorghe, într-o zonă uşor accesibilă şi intens circulată.

Asociaţia pentru dezvoltarea turismului din cadrul Consiliului Judeţean Covasna a demarat anul acesta o campanie de promovare a potenţialului natural şi turistic al judeţului, atât prin organizarea de evenimente publice, cât şi în mediul online.

În luna septembrie a fost lansat website-ul www.ViziteazaCovasna.ro, precum şi o serie de pachete de vacanţă, care includ, printre altele, cazări în castele şi conace şi vizitarea unor ateliere meşteşugăreşti. O parte dintre pachetele turistice sunt afişate pe site, iar altele pot fi alcătuite la cerere, personalizate în funcţie de preferinţele celor interesaţi.

De asemenea, au fost desemnate cele „şapte minuni” turistice ale judeţului Covasna, respectiv Muntele Puturosu din Balvanyos, conacul Damokos Gyula din Cernat, biserica „Sfântul Emeric” din Ghelinţa, calea ferată forestieră cu ecartament îngust de la Covasna-Comandău, biserica din Aita Mare, Mestecănişul de la Reci şi Cheile Vârghişului.

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Covasna, Grüman Robert, a declarat că anul trecut aproximativ 100.000 de turişti au vizitat judeţul, din care 10% din afara ţării.

Asociaţia pentru Dezvoltarea Turismului va fi prezentă cu un stand şi la ediţia de toamnă a Târgului de Turism va avea loc în perioada 17-20 noiembrie în cadrul Centrului Expoziţional Romexpo din Bucureşti.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.