ACTUALITATE 13 martie 2013

Birou de înmatriculare a bicicletelor, deschis la Sfântu Gheorghe

de Covasna Media | 46 vizualizări

Asociaţia Sepsi Bike a deschis luna aceasta la Sfântu Gheorghe un birou de înmatriculare a bicicletelor. 

septembrie2011_22_biciclisti

Preşedintele asociaţiei, Vrabie Zsolt, a declarat marţi pentru AGERPRES că scopul acestui demers este de a realiza o bază de date a posesorilor de biciclete din Sfântu Gheorghe, care vor primi şi câte un certificat ce va conţine datele de identificare ale bicicletei, cum ar fi culoarea, seria şi semnele particulare, precum şi o fotografie a acesteia. Vrabie Zsolt spune că ideea poate părea bizară, dar, practic, este foarte utilă.

'În cazul în care îţi dispare bicicleta mergi la Poliţie şi spui că avea culoarea roşie. Poliţia îţi arată poate o sută de biciclete roşii, dar cum dovedeşti că una dintre ele este a ta. Având acest certificat de înmatriculare de la noi, cu datele proprietarului, numărul seriei, marca şi fotografia, poţi arăta care este a ta pentru că este mai uşor de identificat', a spus preşedintele asociaţiei Sepsi Bike.

Poliţiştii spun că furturile de biciclete sunt destul de frecvente, dar de cele mai multe ori reclamanţii nu pot spune prea multe despre bicicletele lor, cel mult culoarea şi marca.

'Noi credem că este o iniţiativă bună atât pentru cetăţeni, cât şi pentru noi, pentru că ne poate ajuta la identificarea bicicletelor dispărute şi la recuperarea prejudiciului', a declarat Diana Lolu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Covasna.

Biroul de înmatriculări se află pe strada Ciucului nr. 32 şi este deschis zilnic între orele 10,00 şi 16,00.

Membrii asociaţiei Sepsi Bike şi-au propus ca luna aceasta să reia tururile cicliste lunare, care se vor desfăşura în ultima vineri a fiecărei luni în municipiul Sfântu Gheorghe. Este al treilea an consecutiv în care se desfăşoară aceste acţiuni ce au ca scop promovarea ciclismului şi protejarea mediului înconjurător.

Vrabie Zsolt a declarat că numărul participanţilor a crescut de la o lună la alta şi se poate spune că aceste acţiuni au reuşit să sensibilizeze şoferii, dar şi autorităţile locale care au început să acorde o atenţie mai mare construirii pistelor pentru biciclete.

De altfel, primarul Antal Arpad a declarat recent că toate străzile care vor intra în modernizare vor fi prevăzute cu piste pentru biciclete, dorinţa sa fiind ca tot mai mulţi cetăţeni să renunţe la maşini şi să circule cu mijloace nepoluante. De asemenea, a mai spus că pistele, acum disparate, vor fi legate între ele şi se doreşte construirea unor culoare pentru ciclişti între Sfântu Gheorghe şi staţiunea Şugaş Băi, Sfântu Gheorghe şi Câmpu Frumos şi pe malul Râului Olt.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.