ACTUALITATE 3 martie 2009

Bilete de tratament în avans

de Covasna Media | 427 vizualizări
Primarul staţiunii Covasna spune că în primele două luni ale anului operatorii turistici nu au clienţi din cauza neacordării biletelor

Primarul oraşului Covasna, Lorincz Zsigmond, solicită ca biletele de tratament să fie acordate în avans, la sfârşitul anului, astfel încât să se asigure o continuitate şi hotelurile să nu mai fie goale în primele două luni ale anului în staţiunea pe care o conduce. Potrivit acestuia, staţiunea Covasna se confruntă cu o problemă în turismul balnear, respectiv în lunile ianuarie – februarie nu sunt clienţi, pentru că oamenii nu primesc bilete de tratament.

Primarul staţiunii Covasna spune că în primele două luni ale anului operatorii turistici nu au clienţi din cauza neacordării biletelor

Primarul oraşului Covasna, Lorincz Zsigmond, solicită ca biletele de tratament să fie acordate în avans, la sfârşitul anului, astfel încât să se asigure o continuitate şi hotelurile să nu mai fie goale în primele două luni ale anului în staţiunea pe care o conduce.

Potrivit acestuia, staţiunea Covasna se confruntă cu o problemă în turismul balnear, respectiv în lunile ianuarie – februarie nu sunt clienţi, pentru că oamenii nu primesc bilete de tratament.

În aceste condiţii, Lorincz a precizat că îi solicită ministrului Turismului să intervină pe lângă cel al Muncii astfel încât biletele de tratament să fie acordate în avans şi hotelierii să nu mai sufere de pe urma lipsei turiştilor în cele două luni. Primarul a avut ocazia să discute această problemă în cadrul întâlnirii de la sfârşitul săptămânii trecute dintre Elena Udrea şi operatorii turistici, care a avut loc în staţiunea Covasna.

Primarul Lorincz Zsigmond a declarat că hotelurile sunt foarte afectate de această pauză turistică de două luni, iar unii chiar aleg să închidă în acest interval.

Pârtie de schi

Tot în Covasna, autorităţile intenţionează să amenajeze o pârtie de schi cu o lungime de aproximativ 700 de metri. Pentru aceasta au nevoie de sprijin financiar pentru 50% din valoarea proiectului, care după cum a fost întocmit în urmă cu câţiva ani ajungea la 500.000 de euro. În prezent însă, se estimează că lucrarea va costa un milion de euro, din care Programul Operaţional Regional ar acoperi jumătate, iar cealaltă jumătate autorităţile locale.

Ana Sidon

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.