ACTUALITATE 24 noiembrie 2008

Bilanţul primei zile de iarnă în judeţul Covasna: Două accidente şi 12 tamponări

de Covasna Media | 658 vizualizări
Cei mai afectaţi de sosirea iernii au fost şoferii, dintre care cei mai neexperimentaţi au reuşit să tamponeze maşinile încă din prima zi de iarnă.

Ninsoarea a cuprins sâmbătă mai multe localităţi din judeţ, în pasul Oituz şi la Întorsura Buzăului, unde stratul de zăpadă avea 30 de cm, circulaţia desfăşurându-se în condiţii de iarnă. Utilajele de deszăpezire au fost prezente în zonele mai „ninse”, iar până ieri nu se înregistraseră blocaje în trafic. Cei mai afectaţi de sosirea iernii au fost şoferii, dintre care cei mai neexperimentaţi au reuşit să tamponeze maşinile încă din prima zi de iarnă. Potrivit Poliţiei Rutiere, în primele două zile de ninsoare s-au înregistrat 12 tamponări, majoritatea în Sfântu-Gheorghe, dar acestea nu s-au soldat cu răniri, ci doar cu avarii ale maşinilor. Printre cauze se numără atât viteza neadaptată la condiţiile de drum, cât şi lipsa de experienţă a unor şoferi, care având carnetul de conducere din acest an, nu au mai condus iarna şi au fost luaţi prin surprindere de alunecuş. Tot din cauza frigului, doi pietoni care au apelat la un şpriţ ...

Cei mai afectaţi de sosirea iernii au fost şoferii, dintre care cei mai neexperimentaţi au reuşit să tamponeze maşinile încă din prima zi de iarnă.

Ninsoarea a cuprins sâmbătă mai multe localităţi din judeţ, în pasul Oituz şi la Întorsura Buzăului, unde stratul de zăpadă avea 30 de cm, circulaţia desfăşurându-se în condiţii de iarnă. Utilajele de deszăpezire au fost prezente în zonele mai „ninse”, iar până ieri nu se înregistraseră blocaje în trafic. Cei mai afectaţi de sosirea iernii au fost şoferii, dintre care cei mai neexperimentaţi au reuşit să tamponeze maşinile încă din prima zi de iarnă. Potrivit Poliţiei Rutiere, în primele două zile de ninsoare s-au înregistrat 12 tamponări, majoritatea în Sfântu-Gheorghe, dar acestea nu s-au soldat cu răniri, ci doar cu avarii ale maşinilor. Printre cauze se numără atât viteza neadaptată la condiţiile de drum, cât şi lipsa de experienţă a unor şoferi, care având carnetul de conducere din acest an, nu au mai condus iarna şi au fost luaţi prin surprindere de alunecuş. Tot din cauza frigului, doi pietoni care au apelat la un şpriţ pentru a se încălzi au fost acroşaţi de maşini după ce au traversat neregulamentar. În afara tamponărilor, în judeţ au mai avut loc sâmbătă şi două accidente mai grave, din cauza zăpezii, într-un caz fiind necesară intervenţia pompierilor pentru a descarcera o persoană prinsă între fiarele maşinii. Echipajul de descarcerare al Detaşamentului de pompieri Sfântu-Gheorghe a fost solicitat să intervină pe DN12, la intersecţia spre Ghidfalău, unde un autoturism înmatriculat în Harghita a derapat şi a intrat într-un cap de pod din beton. În maşină se aflau două persoane, în cazul şoferului fiind nevoie de intervenţia pompierilor pentru a-l scoate şi a-l preda Ambulanţei. Vântul puternic şi ninsoarea nu vor lipsi nici din următoarele zile, când se estimează că temperaturile vor rămâne cel puţin la fel de scăzute, mai ales în zonele de munte. Anul acesta, cel mai frig din judeţ a fost la Comandău, unde săptămâna trecută s-au înregistrat minus 14 grade.

Ana Sidon

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.