ACTUALITATE 5 aprilie 2024

Bărbat bănuit de tentativă de omor, identificat prin eDAC

de Agerpres | 1850 vizualizări

Un bărbat bănuit de tentativă de omor a fost identificat cu ajutorul noii aplicaţii de verificare a documentelor de identitate eDAC, fiind reţinut de poliţişti, informează, vineri, Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Covasna.

„În cursul unei activităţi de control rutier, un echipaj de poliţie de la Biroul Rutier Sfântu Gheorghe a folosit aplicaţia eDAC pentru a verifica documentele de identitate ale pasagerilor unui autoturism. În urma scanării, aplicaţia a emis o alertă instantanee, semnalând că unul dintre pasageri era dat în urmărire pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la omor. Bărbatul, care a încercat să se ascundă sub identitatea unui membru de familie, a fost imediat reţinut de către forţele de ordine pentru extinderea verificărilor”, se arată într-un comunicat remis vineri de IPJ Covasna.

Potrivit sursei citate, în prima săptămână de utilizare a noii aplicaţii de verificare a documentelor de identitate eDAC, operaţionalizată pe 31 martie a.c., odată cu aderarea României la spaţiul Schengen cu frontierele aeriene şi maritime, aceasta a fost folosită de către poliţiştii covăsneni pentru verificarea a circa 3.000 de persoane şi bunuri.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.