ACTUALITATE 15 ianuarie 2017

Bănuit de comiterea mai multor furturi, identificat de polițiști

de Covasna Media | 765 vizualizări

Polițiștii din Sfântu Gheorghe au identificat un tânăr în vârstă de 19 ani, bănuit de comiterea a cinci furturi în luna decembrie.

Din cercetări s-a stabilit că făptașul acționa de regulă seara, în incinta unei cafenele din oraș, unde se organizează periodic petreceri. Acesta își alegea victime din rândul persoanelor de sex feminin care își lăsau gențile sau hainele nesupravegheate și, profitând de neatenția acestora, le sustrăgea bunuri de valoare. În acest fel, tânărul a reușit să sustragă telefoane mobile și bani, creând un prejudiciu total estimat la circa 1.400 de lei.

Cercetările sunt continuate în aceste cauze pentru stabilirea întregii activități infracționale a tânărului și recuperarea prejudiciului.

Polițiștii le recomandă cetățenilor ca, atunci când se află în spațiul public, să adopte o conduită preventivă în ceea ce privește propriile bunuri. Nu vă lăsați bunurile nesupravegheate și nu arătați că aveți sume mari de bani asupra dumneavoastră, deoarece acest lucru vă poate transforma într-o potențială țintă pentru hoții de buzunare. Consumați băuturi alcoolice cu moderație și nu intrați în polemici sau discuții contradictorii cu alte persoane.

Polițiștii din Târgu Secuiesc fac și ei cercetări pentru identificarea autorilor unor furturi. La data de 12 ianuarie 2017, oamenii legii au fost sesizați de către un bărbat în vârstă de 50 de ani, cu privire la faptul că persoane necunoscute au pătruns în locuința sa de unde au sustras circa 60 de grame de bijuterii din aur.

În aceeași zi, tot la Târgu Secuiesc polițiștii au fost sesizați despre faptul că, unui pacient internat la o unitate spitalicească din oraș, i-a fost sustrasă suma de 300 de lei din salon.

În ambele cazuri polițiștii fac cercetări pentru identificarea făptașilor și tragerea acestora la răspundere sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt.

(IPJ Covasna)

 

Teme articol: poliţie furturi suspect
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.