ACTUALITATE 26 octombrie 2009

Banii pentru Pădureni – înapoi la vistieria statului

de Covasna Media | 579 vizualizări
[singlepic=477,250,250,,left]Direcţia Judeţeană de Tineret (DJT) a pierdut anul acesta banii pe care trebuia să-i folosească la modernizarea clădirii principale a Taberei de la Pădureni, întrucât nu a reuşit să îndeplinească la timp procedurile de achiziţii publice. Suma primită de la bugetul de stat era de 487.000 de lei şi lucrările trebuiau terminate până în data de 20 decembrie. Întrucât achiziţiile nu au fost

Direcţia Judeţeană de Tineret (DJT) a pierdut anul acesta banii pe care trebuia să-i folosească la modernizarea clădirii principale a Taberei de la Pădureni, întrucât nu a reuşit să îndeplinească la timp procedurile de achiziţii publice.

Suma primită de la bugetul de stat era de 487.000 de lei şi lucrările trebuiau terminate până în data de 20 decembrie. Întrucât achiziţiile nu au fost începute la timp, specialiştii de la minister au recomandat ca banii să fie cheltuiţi anul viitor şi suma a fost retrasă.

Directorul coordonator adjunct al DJT, Tischler Ferenc, a explicat că procedurile ar fi trebuit demarate în luna august, dar cum la vremea aceea erau ocupaţi cu scandalul din jurul fostului director activitatea instituţiei a fost practic blocată şi nu s-au încadrat în termene.

„Vestea bună este că am discutat aceste probleme la minister şi ne-au asigurat că dacă s-au retras banii, pe anul viitor pe achiziţii se va regândi alocarea banilor şi în primăvară sperăm să începem”, a spus Tischler.

Investiţia la clădirea principală a Taberei presupunea lucrări la bucătărie, grupuri sanitare, sală de conferinţe. Potrivit datelor prezentate de conducerea DJT Covasna, anul acesta la Pădureni au fost cazaţi 924 de turişti, iar la Zăbala 348, respectiv aproape 1.300 de tineri în cele două centre de agrement.

Numărul este mai mic decât cel de anul trecut, pentru că grupele cazate au petrecut mai mult timp în judeţ, astfel că numărul înnoptărilor în cele două tabere a fost de 5.427 de nopţi, similar cu anul trecut. La Pădureni, din cauză că se dorea începerea lucrărilor în luna septembrie, începând cu această lună nu au mai fost primite rezervări.

Ca zone de provenienţă, majoritatea tinerilor care au petrecut în taberele din judeţ erau din Covasna, Braşov, Brăila, Constanăţa, Călăraşi, Bucureşti, Timişoara, Mureş, Ungaria, Olanda şi altele, iar de plecat din Covasna au plecat peste 250 de tineri.

Cât despre perioada de iarnă, pentru Pădureni a fost solicitată cazare de aproximativ 25 de persoane, la preţul de 50 de lei/zi.

În ceea ce priveşte descentralizarea taberelor din Covasna, din cele cinci tabere trei vor fi transferate în subordinea Consiliului Judeţean - Ozunca, Comandău şi Crasna, în timp ce Pădureni şi Zăbala rămân la DJT.

Ana Sidon

Teme articol: bani returnare Padureni tabara
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Ariel, 26 octombrie 2009
"Felicitari" celor care au sustinut nominalizarea si instalarea fostului director DJT. Dansii n-au auzit de testarea capacitatilor profesionale? Chiar si la nivelul la care este capabil sa o faca un citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.