ACTUALITATE 22 aprilie 2010

Bani pentru spitale

de Covasna Media | 647 vizualizări
Ministerul Sănătăţii a alocat aproape 2 milioane de lei pentru două spitale din judeţ și Serviciul de Ambulanţă 22apr2010-spitalSpitalul Orășenesc Covasna, Spitalul Municipal din Târgu-Secuiesc și Serviciul de Ambulanţă vor primi în total de la Ministerul Sănătăţii aproape 2 milioane de lei, bani care urmează a fi utilizaţi pentru reparaţii capitale. Conducerea Consiliului Judeţean (CJ) a anunţat, ieri, că suma de 1.935.000 de lei a fost alocată ca urmare a solicitărilor din partea unităţilor medicale pe acest an, sumele urmând a fi destinate

Ministerul Sănătăţii a alocat aproape 2 milioane de lei pentru două spitale din judeţ și Serviciul de Ambulanţă

22apr2010-spitalSpitalul Orășenesc Covasna, Spitalul Municipal din Târgu-Secuiesc și Serviciul de Ambulanţă vor primi în total de la Ministerul Sănătăţii aproape 2 milioane de lei, bani care urmează a fi utilizaţi pentru reparaţii capitale.

Conducerea Consiliului Judeţean (CJ) a anunţat, ieri, că suma de 1.935.000 de lei a fost alocată ca urmare a solicitărilor din partea unităţilor medicale pe acest an, sumele urmând a fi destinate unor lucrări de intervenţii legate de reparaţii capitale.

Astfel, potrivit CJ Covasna, din suma totală Spitalul Orășenesc Covasna va primi 850.000 lei pentru reparaţia centralei termice și a clădirii, Spitalul Municipal Târgu Secuiesc va primi 800.000 lei pentru reparaţia clădirii psihiatriei, iar Serviciului de Ambulanţă Judeţeană Covasna i se alocă 285.000 lei.

Președintele CJ Covasna, Tamas Sandor, a afirmat că ministrul Cseke Attila, ţinând cont de propunerile directorilor de spitale, a aprobat și egalizarea tarifului pe caz ponderat (TPC). Conform acestei decizii, Casa de Asigurări va deconta minim 1.390 lei ca TCP, așa cum au cerut spitalele de mult timp.

Până la această decizie au existat diferenţe semnificative între TCP-ul spitalelor, ceea ce a însemnat că aceeaşi intervenţie este decontată cu sume diferite la spitale diferite. Kelemen András, directorul Spitalului Municipal Târgu Secuiesc, a salutat această decizie, arătând că până acum diferenţele erau destul de mari, de exemplu la Vulcani TCP-ul era 1621 lei, la Lupeni 1494, pe când această sumă la Târgu Secuiesc era de numai 1290 lei.

Ana Sidon

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 4

Adaugă comentariu
ion, 23 aprilie 2010
Eu tot astept de la el sa puna odata taxa aia pe Fast Food ( mai putin pe prajituri ). Daca face una ca asta toata stima pentru el.
Janos Iuhas, 23 aprilie 2010
Trăiască Cseke Attila!!!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.