ACTUALITATE 27 iulie 2009

Bani pentru Covasna, în urma vizitei lui Vasile Blaga

de Covasna Media | 795 vizualizări
Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Covasna, Tamas Sandor, este de părere că respectarea promisiunilor făcute judeţului Covasna de către actuala guvernare se datorează inclusiv politicienilor UDMR, care au lucrat, din opoziţie, pentru continuarea lucrărilor de investiţii. Referindu-se la recenta vizită a ministrului Dezvoltării Regionale şi Locuinţei, Vasile Blaga, la Sfântu-Gheorghe, Tamas Sandor a arătat că fondurile acordate judeţului nu sunt „ceva în

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Covasna, Tamas Sandor, este de părere că respectarea promisiunilor făcute judeţului Covasna de către actuala guvernare se datorează inclusiv politicienilor UDMR, care au lucrat, din opoziţie, pentru continuarea lucrărilor de investiţii. Referindu-se la recenta vizită a ministrului Dezvoltării Regionale şi Locuinţei, Vasile Blaga, la Sfântu-Gheorghe, Tamas Sandor a arătat că fondurile acordate judeţului nu sunt „ceva în plus, ci ceea ce se cuvine“.

„În februarie, ni s-au promis 16 milioane de lei pentru drumuri comunale, am primit această sumă, unele lucrări au fost deja finalizate. În plus, ni sau promis încă patru milioane de lei pentru continuarea lucrărilor pentru drumurile judeţene – există cinci, unde suma cea mai ridicată va fi alocată pentru DJ 113 Târgu Secuiesc – Turia – Balvanyos – Bixad”, a arătat Tamas Sandor.

Acesta a mai declarat că pentru proiectele Ordonanţei 7 – de canalizare, apă, construcţii de poduri şi podeţe, s-au primit 14 milioane de lei, iar pentru alimentarea cu apă a satelor, sau alocat şase milioane de lei.

În ceea ce priveşte locuinţele ANL, Ministerul a direcţionat 8,5 milioane de lei pentru finalizarea, în acest an, a 96 de apartamente la Sfântu-Gheorghe.

În 2010, urmează a fi finalizate 24 de apartamente ANL la Cernat, 28 la Baraolt, şase la Micfalău, 36 la Întorsura Buzăului şi opt la Ilieni, pentru continuarea lucrărilor fiind alocate 5, 5 milioane de lei. Noi lucrări au fost cuprinse pentru Târgu Secuiesc - 65 de apartamente, existând promisiunea a încă 120 de apartamente pentru Sfântu Gheorghe şi alte 48 la Întorsura Buzăului.

Întâlnirea cu Vasile Blaga a concretizat construcţii de noi săli de sport la Întorsura Buzăului, Valea Crişului, Sfântu-Gheorghe şi într-o comună ce urmează a fi stabilită în cadrul unei noi întâlniri pe care Tamas Sandor şi Antal Arpad urmează să o aibă mâine, la Bucureşti, cu Vasile Blaga.

“În acest an, am predat săli de sport la Zăbala şi Zagon, urmând Micfalău, Ojdula şi Turia”, a mai precizat Tamas Sandor.

Potrivit primarului municipiului Sfântu-Gheorghe, Antal Arpad, municipiul are în prezent o documentaţie pentru reabilitarea termică a locuinţelor în valoare de 13, 8 milioane de lei, în acest an Ministerul Dezvoltării Regionale şi Locuinţei urmând să acopere cu patru milioane de lei respectiva sumă.

„Un lucru foarte important este acela că suma pentru finalizarea lucrărilor de la blocurile ANL din Sfântu-Gheorghe este prevăzută în bugetul Ministerului, în momentul în care vom finalize lucrările urmând a avea posibilitatea de a începe construirea a încă 120 de apartamente”, a declarat Antal Arpad.

Primarul a mai spus că, prin sprijin de la Ministerul Dezvoltării se speră obţinerea de fonduri şi pentru finalizarea restului locuinţelor pentru tineri aflate în planul municipalităţii, dar şi pentru reabilitarea celui de-al doilea bloc achiziţionat de autorităţile locale în strada Mikes Kelemen (Lunca Oltului), care ar aduce încă 50 de apartamente sociale municipiului. Referindu-se la sălile de sport, Antal Arpad a arătat că îşi doreşte construirea unei noi săli de sport la Sfântu-Gheorghe, însă în cartierul Lenin sau în zona Gării, unde locuitorii nu dispun, în prezent, de un astfel de obiectiv.

Monica Rizea

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
Ion Ciobanu, 27 iulie 2009
Nu dirijează către niciun sud-est, poate către propriile buzunare şi ale apropaţilor lor. Blaga este vorbitor de maghiară şia fost trimis de pdl ca să aducă voturi viitorului fost citeste integral
Ariel, 27 iulie 2009
Politicienii aflati acum la putere dirijeaza fonduri spre zona din sud-estul judetului. Deh, voturile costa, mai ales la prezidentialele din noiembrie.
Alex, 27 iulie 2009
Pai si cine ati vrea domnilor sa faca rost domnilor de fonduri, daca nu dumneavoastra care sunteti primarul si presedintele consiliului judetean. Domnul Grama, domnul Baciu,pe domnul Obreja nu-l mai citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.