ACTUALITATE 16 mai 2017

Bagoly Levente porneşte într-o nouă aventură pe două roţi, pe ruta Belgia-Grecia

de Agerpres | 2081 vizualizări

Bagoly Levente, un tânăr originar din Sfântu Gheorghe care în urmă cu câţiva ani a mers cu bicicleta în Spania să vadă creaţiile lui Gaudi, se pregăteşte pentru o nouă aventură, propunându-şi ca vara aceasta să parcurgă, tot pe două roţi, distanţa dintre Belgia şi Grecia.

Tânărul, în vârstă de 28 de ani, s-a înscris la o cursă transcontinentală cu aproape 300 de participanţi şi susţine că obiectivul său este de a ajunge la destinaţie în 13 zile.

El are la activ mai multe curse de lungă durată – în anul 2013 a parcurs cu bicicleta aproape 8.000 de kilometri, pornind de la Bucureşti spre Barcelona pentru a vedea creaţiile lui Antoni Gaudi, după care a vizitat câteva dintre cele mai frumoase oraşe europene, printre care Paris, Londra, Bruxelles, Amsterdam, Copenhaga, Berlin, Praga, Viena şi Budapesta.

În 2014 a mers cu bicicleta în Turcia până la graniţa cu Iran şi Irak, de acolo a plecat în Georgia, cu vaporul a ajuns în Ucraina, la Odessa, după care a pornit pe două roţi spre casă, parcurgând în total aproximativ 4.500 de kilometri.

A treia deplasarea a făcut-o până la North Cape, în Norvegia, un tărâm de care susţine că s-a îndrăgostit, călătoria incluzând circa 5.000 de kilometri „la pedale” şi două deplasări cu trenul.

„Călătoria cu bicicleta este total diferită, nu se poate compara cu alte tipuri de călătorii. Nici măcar cu trenul, ştiu că sunt mulţi fani ai acestor călătorii, dar pentru mine e un spaţiu închis. Într-adevăr, cu bicicleta îţi ia foarte mult timp, dar timpul e mai valoros, mai preţios, pentru că vezi, simţi şi trăieşti altfel momentele pe plaiurile respective pe unde treci. Şi îmi place foarte mult să mă bucur de senzaţia de libertate, sunt doar eu şi corpul meu şi mă duc atât cât pot, atât cât vreau eu. La un moment dat simţi că bicicleta este o prelungire a corpului tău”, a declarat Bagoly Levente.

Concursul transcontinental la care s-a înscris este programat pentru luna iulie.

„De data asta nu va fi o vacanţă, va fi un concurs. Ceasul porneşte o singură dată în Belgia şi se opreşte la finish în Grecia. Sunt 280 de participanţi şi fiecare merge pe ce rută vrea, sunt patru puncte de control obligatorii, în rest fiecare merge pe unde vrea, cât vrea în fiecare zi. (...) Suntem doi români care am intrat în concurs. Pe 28 iulie o să fiu la start pentru că m-am pregătit destul de mult şi fizic şi sufleteşte şi sper să fac traseul. Va avea în jur de 3.500 - 4.000 de kilometri şi eu îmi propun să îl parcurg în 13 zile, un timp foarte solicitant şi pentru mine, dar sper să reuşesc. Asta înseamnă că o să fiu în primii 50, departe de primii 10 şi departe de podium, pentru că cel care a câştigat până acum, un belgian, va face drumul, cel mai probabil, în 8 zile, 9 dacă plouă”, a mai spus covăsneanul.

Potrivit acestuia, prima bicicletă, un Pegas, a primit-o la vârsta de 6 ani de la bunicii lui şi a fost „dragoste la prima vedere”, iar visul său este să facă ocolul lumii pe două roţi.

Bagoly Levente lucrează în Bucureşti, unde a şi terminat Universitatea de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu”, dar spune că plănuieşte să revină acasă, la Sfântu Gheorghe, pentru că „plaiurile” de aici nu le găseşte nicăieri.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.