ACTUALITATE 10 decembrie 2013

Bach şi muzica jazz: coliziune frontală

de Covasna Media | 81 vizualizări

xaver_plakat_sepsi

Municipiul Sfântu Gheorghe va găzdui un concert ieşit din comun, o colaborare extraordinară, astfel că miercuri, 11 decembrie, de la ora 19,00 melodiile lui Johann Sebastian Bach se vor întâlni cu lumea jazz-ului, la Biserica „Krisztus Király”, unde va cânta maestrul la orgă Varnus Xavér. Invitata acestuia este Luiza Zan, cântăreaţă de jazz, şi colaborează Czirják Tamás (tobe) şi Bodóczki Ernő (contrabas). Intrarea la concertul „Bach şi muzica jazz: coliziune frontală” este gratuită cu abonamentul de concerte. Se pot achiziţiona bilete şi în avans, de la Biroul de Organizare Evenimente Culturale (Piaţa Libertăţii nr. 1), preţul unui bilet fiind de 25 de lei, iar la faţa locului, acesta va fi de 30 de lei. Elevii şi pensionarii se bucură de reduceri: la biletele cumpărate în avans, preţul este de 15 lei, iar la faţa locului, 20 de lei.

Nu este prima ocazie cu care Varnus Xavér concertează la Sfântu Gheorghe, în anul 2010 el fiind cel care a susţinut concertul de deschidere a Zilelor Sfântu Gheorghe, când a dat glas orgii aduse din Suedia. Practic, Varnus Xavér a cântat la toate orgile importante din lume, printre care putem enumera Biserica Sfântul Thomas din Leipzig, Notre Dame de Paris şi Saint-Eustache din Paris, la Conservatorul Tchaikovsky din Moscova, cât şi la cea mai mare orgă din lume, care la ora actuală este în Philadelphia.

Luiza Zan şi-a început cariera muzicală la vârsta de 4 ani, când a câştigat locul I la un concurs. Peste exact 20 de ani, cu aceeaşi melodie a câştigat locul I la Festivalul Cerbul de Aur. A studiat muzica clasică, dar şi-a dat seama, de-a lungul anilor, că iubirea pentru jazz este mult mai puternică. În anul 2003 a câştigat premiul juriului la cel de-al doilea festival de jazz ca mărime, Festivalul Internaţional de Jazz de la Montreux, iar în anul 2004 s-a clasat pe locul al II-lea. Din anul 2004 este membra trupei SLANG, formaţie care a câştigat locul I la Festivalul Cerbul de Aur, după care Zone Record (Universal) i-a propus Luizei un contract. Cântăreaţa participă în mod frecvent la evenimentele muzicale din Sfântu Gheorghe.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.