ACTUALITATE 1 august 2013

Avansări la Pompieri şi Jandarmi

de Covasna Media | 198 vizualizări

An de an, la început de august, cadrele militare din Ministerul Afacerilor Interne care au îndeplinit stagiul minim în grad sunt avansate în gradul următor.

Este şi cazul a 31 de cadre din Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Mihai Viteazul” al judeţului Covasna.

Într-un cadru festiv, la sediul inspectoratului şi al subunităţilor de la Târgu Secuiesc şi Întorsura Buzăului, a avut loc avansarea unui ofiţer şi a 30 de subofiţeri, aceştia fiind felicitaţi de către primul-adjunct al inspectorul şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Mihai Viteazul” al judeţului Covasna, colonel Vasile Sădean.

Colegii prezenţi la ceremonia de avansare au avut ocazia de a-i felicita la rândul lor pe cei care, începând cu această dată, au trecut la o nouă etapă a carierei militare.

Înaintări în grad la Jandarmeria Covasna

Toto joi, patru ofiţeri şi 53 de subofiţeri din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean „Gheorghe Doja” Covasna au fost avansaţi în gradul următor, ca urmare a îndeplinirii stagiului minim în grad.

Acest eveniment s-a desfăşurat în cadrul unei adunări festive, ce a avut loc la sediul inspectoratului şi a fost condusă de către prim adjunctul inspectorului şef, locotenent colonel Cristian Dragomir.

Festivitatea a debutat cu prezentarea Ordinului Ministrului Administraţiei şi Internelor de înaintare în grad a ofiţerilor şi a Ordinului Inspectorului şef al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Covasna pentru înaintarea în grad a subofiţerilor, după care, în prezenţa colegilor, conducerea inspectoratului a înmânat cadrelor noile grade.

Conform Legii 80/1995 privind satutul cadrelor militare „gradul militar este un drept al titularului şi reprezintă recunoaşterea în plan social a calităţii de cadru militar.”

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.