ACTUALITATE 2 august 2012

Avansări în grad la Pompieri

de Covasna Media | 50 vizualizări

În fiecare an, la început de august, cadrele militare din Ministerul Administraţiei şi Internelor care au îndeplinit stagiul minim în grad sunt avansaţi în gradul următor.

Este şi cazul a 42 de cadre din Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Mihai Viteazul” al judeţului Covasna.

Într-un cadru festiv ce a avut loc la sediu inspectoratului, cel al Detaşamentul de Pompieri Sfântu Gheorghe, al Secţiei de Pompieri Târgu Secuiesc şi al Pichetului de Pompieri Întorsura Buzăului, cei 8 ofiţeri şi 34 de subofiţeri au fost avansaţi şi felicitaţi de către inspectorul şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Mihai Viteazul” al judeţului Covasna, colonel György Alfons.

În discursul rostit în faţa întregului personal adunat pentru a participa la acest moment festiv, col. György Alfons a menţionat că „în cariera unui militar, pe lângă înaintarea în funcţie, înaintarea în grad este un eveniment foarte important, care rămâne în memorie ca un moment de referinţă”. Colegii prezenţi la ceremonia de avansare au avut ocazia de a-i felicita la rândul lor pe cei care, începând cu această dată, au trecut la o nouă etapă a carierei militare.

şi la Jandarmerie

Miercuri, 4 ofiţeri şi 27 de subofiţeri din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean „Gheorghe Doja” Covasna au fost avansaţi în gradul următor, ca urmare a îndeplinirii stagiului minim în grad. Acest eveniment s-a desfăşurat în cadrul unei adunări festive, ce a avut loc la sediul inspectoratului şi a fost condusă de către inspectorul şef, colonel Iulius Cenean.

Festivitatea a debutat cu prezentarea Ordinului Ministrului Administraţiei şi Internelor de înaintare în grad a ofiţerilor şi a Ordinului Inspectorului şef al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Covasna pentru înaintarea în grad a subofiţerilor, după care, în prezenţa colegilor, conducerea inspectoratului a înmânat cadrelor noile grade.

Conform Legii 80/1995 privind satutul cadrelor militare „gradul militar este un drept al titularului şi reprezintă recunoaşterea în plan social a calităţii de cadru militar”.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.