ACTUALITATE 10 decembrie 2009

Autospeciale noi la ISU

de Covasna Media | 431 vizualizări
Pompierii vor prezenta mâine populaţiei noile maşini [singlepic=699,250,250,,left]Ultimele două autospeciale din seria celor care au intrat în vară în judeţ prin proiectul derulat de Consiliul Judeţean (CJ) – „Achiziţionare Echipamente Specifice pentru Îmbunătăţirea Capacităţii şi Calităţii Sistemului de Intervenţie în Situaţii de Urgenţă şi pentru Acordarea Asistenţei Medicale de Urgenţă şi a Primului Ajutor Calificat, în Regiunea 7 Centru” - au sosit

Pompierii vor prezenta mâine populaţiei noile maşini

Ultimele două autospeciale din seria celor care au intrat în vară în judeţ prin proiectul derulat de Consiliul Judeţean (CJ) – „Achiziţionare Echipamente Specifice pentru Îmbunătăţirea Capacităţii şi Calităţii Sistemului de Intervenţie în Situaţii de Urgenţă şi pentru Acordarea Asistenţei Medicale de Urgenţă şi a Primului Ajutor Calificat, în Regiunea 7 Centru” - au sosit zilele trecute în judeţ şi vor fi recepţionate mâine.

Potrivit vicepreşedintelui CJ, Henning Laszlo, cele două maşini care au sosit sunt o autospecială pentru descarcerări grele şi o autospecială de lucru cu apă şi spumă cu capacitate mărită, de 5.000 de litri. Primele autospeciale din acest proiect au fost repartizate judeţului Covasna la sfârşitul lunii iulie, când conducerea judeţului şi a Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă “Mihai Viteazul” au prezentat patru autospeciale complexe de intervenţie pentru descarcerare şi acordarea primului ajutor. Acestea din urmă au 12 tone, sunt pe şasiu Volvo şi ajung la 105 km pe oră, având un rezervor de apă cu o capacitate de 2.000 de litri. Ele sunt dotate printre altele şi cu şase aparate de respirat cu aer comprimat, cu set de descarcerare, complet medical de prim ajutor, instalaţie de iluminat portabilă cu proiector, precum şi scări culisabile din aluminiu de 11 şi 5 metri.

Prezentări pentru oameni

Cu prilejul sosirii în judeţ şi a celorlalte două autospeciale cuprinse în proiect, ISU Covasna va organiza pentru populaţie prezentări ale tuturor autospecialelor primite în acest an. Prima prezentare va avea loc mâine, de la ora 12, în faţa Teatrului, şi continuă în parcarea supermarket-ului Penny, de la ora 13. Noile autospeciale vor fi prezentate şi locuitorilor din Tg.Secuiesc, sâmbătă de la ora 11, în Piaţa Gabor Aron.

Cu această ocazie oamenii vor avea ocazia să cunoască mai bine autospecialele din dotarea ISU şi să asiste totodată la exerciţii demonstrative cu noile echipamente. Proiectul prin care aceste autospeciale au ajuns în judeţ a fost derulat prin Consiliul Judeţean Covasna, care a prefinanţat cu 4,6 milioane de lei, valoarea totală a proiectului fiind de 42.655.604 lei cu TVA.

Beneficiarul proiectului integral este Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Centrul Transilvaniei, ai cărei membri sunt judeţele Regiunii 7 Centru (Alba, Braşov, Covasna, Harghita, Mureş şi Sibiu), reprezentate de Consiliile Judeţene.

Ana Sidon

Foto: ISU Covasna

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.