ACTUALITATE 10 decembrie 2012

Autorizaţia pentru panoul SIC din faţa Prefecturii a expirat, avertizează prefectul Codrin Munteanu

de Agerpres | 145 vizualizări

Autorizatia pentru panoul SIC a expiratPrefectul judeţului Covasna, Codrin Munteanu, avertizează liderii UDMR că autorizaţia pentru panoul cu inscripţia “SIC Terra Siculorum” (“Ţinutul secuiesc”, în limba latină - n.r.), pe care l-au amplasat luna trecută în faţa Prefecturii din Sfântu Gheorghe, a expirat şi că trebuie înlăturat.

Codrin Munteanu a declarat luni pentru AGERPRES că autorizaţia a avut valabilitate până pe data de 9 decembrie, prin urmare în momentul de faţă panoul ocupă ilegal spaţiul public având în vedere că termenul limită a expirat.

“Când am verificat actele, am constatat că autorizaţia a fost emisă până în data de 9 decembrie, deci panoul e ilegal”, a spus Codrin Munteanu.

Contrar documentelor invocate de prefect, primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, afirmă că autorizaţia are valabilitate până pe data de 20 decembrie.

Panoul de aproape 12 metri pătraţi cu inscripţia 'SIC Terra Siculorum' a fost amplasat la începutul lunii noiembrie vizavi de sediul Prefecturii din Sfântu Gheorghe de liderii UDMR Covasna Tamas Sandor şi Antal Arpad. Aceştia au subliniat că gestul lor vine în replică la “acţiunile provocatoare” şi lipsa de consideraţie a prefectului faţă de simbolurile comunităţii maghiare.

Codrin Munteanu a catalogat demersul liderilor UDMR drept o acţiune cu caracter electoral.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, 11 decembrie 2012
Bravo d-le prefect,sari la gatul lor,iar pentru data de 15 Martie sa le pregatim si noi un panou asemanator,amplasat in fata primariei cu inscriptia "tinutul secuiesc nu exista,aici e Romania"....sa-i citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.