ACTUALITATE 5 decembrie 2019

Autorităţile locale, optimiste cu privire la preluarea clădirii Oficiului Poştal din Sfântu Gheorghe

de Agerpres | 744 vizualizări

Autorităţile locale din Sfântu Gheorghe sunt optimiste cu privire la şansele de a prelua, în patrimoniul municipalităţii, clădirea Oficiului Poştal, un imobil monument istoric care s-a degradat constant în ultimii ani, pe care doresc să o reabiliteze.

„Este o schimbare care poate să fie un lucru bun, în sensul în care am o informaţie conform căreia mai multe imobile ale Poştei Române, inclusiv acest imobil din Sfântu Gheorghe, au fost preluate de statul român, deci nu mai fac parte din patrimoniul Poştei, ci fac parte din patrimoniul statului, ceea ce înseamnă că printr-o Hotărâre de Guvern, teoretic, s-ar putea rezolva transferul proprietăţii către municipalitate. Noi vrem să modernizăm clădirea respectivă”, a declarat pentru AGERPRES, primarul Antal Arpad.

Edilul a menţionat că, de-a lungul timpului, s-au făcut nenumărate demersuri pentru preluarea clădirii, propunându-se inclusiv un schimb de imobile, dar acestea nu s-au finalizat.

„Noi întotdeauna venim cu oferte care sunt win-win, deci sunt reciproc avantajoase. (...) Desigur, vom relua demersurile pentru preluarea acestei clădiri”, a mai spus primarul.

Acesta şi-a exprimat, nu doar o dată, nemulţumirea în legătură cu felul în care arată sediul Oficiului Judeţean de Poştă Covasna, precum şi de condiţiile improprii în care îşi desfăşoară activitatea respectiva instituţie.

Clădirea Oficiului Poştal nr.1, aflată pe Bulevardul 1 Decembrie 1918, a fost construită în anul 1907, iar aici a funcţionat o perioadă hotelul „Hungaria”.

Întrucât se află într-o stare precară, Consiliul Local Sfântu Gheorghe a supraimpozitat clădirea cu 300% în ultimii ani, în încercarea de a determina Compania Naţională „Poşta Română” să o reabiliteze.

În vizorul autorităţilor locale au intrat şi alte imobile degradate aflate în proprietatea unor persoane fizice sau juridice, care au fost supraimpozitate potrivit prevederilor Codului fiscal, care permite majorarea cu până la 500% a impozitelor pentru terenurile şi clădirile neglijate.

„Ideea nu este să dăm amenzi. Scopul nostru, dorinţa noastră este să trăim într-un oraş curat şi civilizat”, a mai spus Antal Arpad.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.