ACTUALITATE 10 iulie 2009

Autorităţile din staţiunea Covasna au solicitat sprijin pentru o grădiniţă

de Covasna Media | 222 vizualizări
Primarul oraşului Covasna, Lorincz Zsigmond, a solicitat ministrului Educaţiei, Ecaterina Andronescu, sprijin pentru continuarea lucrărilor la grădiniţa din localitate, sistate de constructor din lipsa banilor. Primarul a declarat că lucrarea la grădiniţă a fost oprită din lipsa fondurilor, prin urma l-a informat pe ministrul educaţiei pentru a găsi o soluţie de continuare a lucrărilor.

Primarul oraşului Covasna, Lorincz Zsigmond, a solicitat ministrului Educaţiei, Ecaterina Andronescu, sprijin pentru continuarea lucrărilor la grădiniţa din localitate, sistate de constructor din lipsa banilor.

Primarul a declarat că lucrarea la grădiniţă a fost oprită din lipsa fondurilor, prin urma l-a informat pe ministrul educaţiei pentru a găsi o soluţie de continuare a lucrărilor.

„Temelia este gata, s-au cheltuit 300.000 de lei, dar ar mai trebui 2,7 milioane de lei. Este o grădiniţă modernă, iar finanţarea pentru această lucrare a început direct prin Consiliul Local”, a spus primarul.

Aceasta nu ar fi unica lucrare din sistemul de învăţământ covăsnean care este oprită din lipsa banilor. Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Covasna (IŞJ) a prezentat recent o situaţie potrivit căreia 32 de investiţii începute în judeţ ar mai avea nevoie de fonduri pentru a fi finalizate, ele fiind în prezent stopate până la sosirea banilor. Pentru cele 32 de investiţii ar fi nevoie de 38 de milioane de lei, dar inspectorul general Keresztely Irma a menţionat că s-ar bucura şi dacă judeţul ar primi 17 milioane de lei, care ar fi de ajuns pentru finalizarea a 28 de investiţii până în iarnă.

Centru de informare turistică

Dacă nu au bani de grădiniţă, autorităţile din Covasna au primit însă fonduri în valoare de 750.000 de lei de la Ministerul Turismului pentru înfiinţarea unui Centru de Informare Turistică, care va fi construit la intersecţia dintre străzile Unirii cu Brazilor, pe o suprafaţă de 150 de mp. În acest caz Consiliul Local a votat studiul de fezabilitate şi proiectul tehnic, urmând ca în scurt timp să aibă loc şi licitarea lucrării. „Anul acesta trebuie cheltuiţi banii”, a menţionat primarul Covasnei.

Referitor la ministrul turismului, Elena Udrea, primarul Lorincz Zsigmond a spus că o va invita şi pe ea şi pe preşedintele Traian Băsescu la Zilele Covasnei, care au loc între 5 şi 6 septembrie.

Ana Sidon

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.