ACTUALITATE 16 noiembrie 2009

Autorităţile achiziţionează locomotive şi vagoane de epocă

de Covasna Media | 269 vizualizări
[singlepic=585,250,250,,left]Locomotiva de epocă din faţa Gării din Sfântu Gheorghe a fost cumpărată de către Primărie, care a participat la licitaţia pentru achiziţionarea acesteia. Municipalitatea a plătit 60.000 de lei pentru locomotivă, în condiţiile în care preţul cerut iniţial pentru aceasta fusese de peste 250.000 de lei. „În cadrul unei şedinţe a Consiliului Local (CL) decisesem să participăm

Locomotiva de epocă din faţa Gării din Sfântu Gheorghe a fost cumpărată de către Primărie, care a participat la licitaţia pentru achiziţionarea acesteia. Municipalitatea a plătit 60.000 de lei pentru locomotivă, în condiţiile în care preţul cerut iniţial pentru aceasta fusese de peste 250.000 de lei.

„În cadrul unei şedinţe a Consiliului Local (CL) decisesem să participăm la licitaţia pentru locomotivă, maximul de preţ pe care eram dispuşi să-l oferim fiind de 100.000 de lei. Preţul de listă era de 60.000 de euro – 258.000 de lei, iar noi am achiziţionat-o cu 60.000 de lei, deci ne-am încadrat în suma propusă”, a declarat primarul Antal Arpad.

Potrivit acestuia, locomotiva va rămâne deocamdată un exponat al oraşului, însă există şi alte planuri pentru aceasta, împreună cu Consiliul Judeţean (CJ) dorindu- se realizarea unui trenuleţ turistic pe ruta Sfântu Gheorghe - Covasna - Comandău. „Cei de la CJ au achiziţionat, la rândul lor, trei locomotive şi 14 vagoane, inclusiv pentru Planul Înclinat, dar trebuie să rezolvăm ca trenuleţul să ajungă de la Sfântu Gheorghe la Covasna, iar de acolo la Comandău”, a mai explicat Antal Arpad.

Primarul a precizat că locomotiva, veche de 100 de ani şi fabricată la Viena, ar fi putut ajunge la fier vechi, dacă n-ar fi fost achiziţionată de CL.

Locomotiva de epocă achiziţionată de administraţia locală din Sfântu Gheorghe este amplasată în faţa Gării din municipiu din 2008 şi a fost preluată atunci, în custodie, de la S.C. Brafor Braşov. Autorităţile locale au dorit la acea vreme locomotiva din dorinţa de a schimba imaginea Gării Sfântu Gheorghe, în a cărei reabilitare CFR nu a mai investit de ani de zile.

Monica Rizea

Sursa foto: turismferoviar.ro

Teme articol: tren achizitii locomotiva vagon
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.