ACTUALITATE 22 octombrie 2012

Au început pregătirile pentru alegeri

de Covasna Media | 56 vizualizări

Alegerile parlamentare vor avea loc pe 9 decembrie.

Județul Covasna va avea 212 secții de votare pentru alegerile parlamentare din 9 decembrie, iar pentru Camera Deputaților vor fi patru Colegii, în vreme ce pentru Senat au fost stabilite două Colegii. Prefectul județului Covasna, Codrin Munteanu, a arătat că numărul alegătorilor de pe listele permanente este de 185.131 de persoane în toate Colegiile, urmând ca pentru alegeri să fie tipărite 203.700 buletine de vot.

Potrivit lui Munteanu, cererile pentru stabilirea președinților secțiilor de votare au fost deja centralizate, foarte multe persoane manifestându-și interesul în acest sens.

Singura problemă care a apărut are legătură cu licitația publică demarată pentru tipărirea buletinelor de vot, în sensul în care anunțul a fost în acest sens publicat pe SEAP (site-ul achizițiilor publice) și a fost contestat de către două firme, una din județul Brașov și alta din Galați.

„Noi am cerut firmelor care doresc să se înscrie la licitație să aibă un punct de lucru în județul Covasna și un depozit, unde să poată sta buletinele de vot. Aceste două pretenții le-am pus de fiecare dată, pentru că tipărirea buletinelor în alte județe ridică o serie de probleme – deplasări și implicit cheltuieli. Pe de altă parte, cei care au contestat au identificat o formă de discriminare”, a explicat Codrin Munteanu, arătând că din cauza contestației licitația pentru tipărire este deocamdată în așteptare.

Până la rezolvarea contestațiilor însă, listele au fost tipărite și predate primarilor, fiind totodată rezolvată și partea de pază a secțiilor de votare.

(monicavajna.wordpress.com)

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.