ACTUALITATE 25 mai 2016

Au început înscrierile pentru concursul „Galopiada secuiască”

de Agerpres | 529 vizualizări

Noutatea ediţiei din acest an o reprezintă faptul că vor putea participa călăreţi din toată ţara

Autorităţile covăsnene au început pregătirile şi înscrierile pentru cea de-a şasea ediţie a concursului hipic „Galopiada secuiască”, ce va avea loc în luna iulie în apropierea localităţii Moacşa.

Manifestarea, care atrage anual câteva zeci de mii de spectatori din ţară şi străinătate, va cuprinde, printre altele, demonstraţii de călărie, concursuri de atelaje şi sărituri peste obstacole, spectacole, cursuri de hipism, un târg meşteşugăresc şi de produse tradiţionale.

Preşedintele Asociaţiei „Vadon”, Demeter Janos, a declarat că noutatea ediţiei o reprezintă faptul că la acest concurs vor putea participa nu doar călăreţi din judeţele Covasna, Harghita şi Mureş, ca până acum, ci şi călăreţi din ţară. Câştigătorii vor putea concura la o competiţie similară ce va avea loc în toamnă în Ungaria.

„Sunt anumite modificări, în primul rând, în loc de trei concurenţi care au dreptul de a participa la finala de la Budapesta, în acest an au dreptul patru concurenţi, deci, toţi cei care termină pe podium, locurile 1,2,3, respectiv localitatea care organizează 'Galopiada', în acest caz municipiul Sfântu Gheorghe, au dreptul de a participa la finala de la Budapesta. Pe de altă parte, ne-am gândit ca din acest an, să deschidem un pic porţile către ţară, către toţi cei eventual interesaţi să reprezinte România la finala de la Budapesta. Suntem pe cale de a lua legătura cu cei de la Federaţia Ecvestră Română şi, pe bază de invitaţie, să ne dea ei idei de 4, 6, 8 călăreţi care ar fi dispuţi să vină şi să concureze la 'Galopiadă' şi, sigur, cel care câştigă, să reprezinte România. Luni deja vom avea o primă vizită în teritoriu, mergem să vedem în ce stare este pista de concurs, care cred că este unică în ţară pentru că peisajul din jur e deosebit”, a declarat Demeter Janos.

Potrivit acestuia, taxa de participare a crescut de la 1.000 la 1.200 de lei în acest an, dar fiecare participant va primi un bonus de 300 sau 400 de lei pentru a-şi acoperi cheltuielile de transport. Termenul limită de înscriere la concurs este 24 iunie.„În fiecare an cred că peste 50.000 de oameni vin la acest eveniment, iar, din această cauză, şi responsabilitatea organizatorilor este mai mare, ne obligă de la an la an să creştem din punct de vedere calitativ, să îl facem mai atractiv”, a mai spus Demeter Janos.

„Galopiada” va avea loc în zilele de 9-10 iulie, pe un deal din apropierea localităţii covăsnene Moacşa, denumit „Pivniţa Uriaşului”, unde în urmă cu câţiva ani fost amenajat un parc dedicat maghiarilor de pretutindeni. Manifestarea este organizată de Asociaţia Vadon, cu sprijinul Consiliului Judeţean Covasna şi al Primăriei Sfântu Gheorghe.

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.