ACTUALITATE 15 august 2012

Au fost reluate lucrările la noul sediu al IPJ Covasna

de Agerpres | 131 vizualizări

Ministerul de Interne a alocat 1,5 milioane de lei pentru continuarea lucrărilor de construcţie şi a estimat că acestea ar putea fi terminate toamna viitoare.

Lucrările de construcţie la noul sediu din Sfântu Gheorghe al Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP) Covasna, sistate în urmă cu câţiva ani din lipsă de fonduri, au fost reluate luna aceasta.

Comandantul IJP Covasna, dr. Ion Popa, a declarat marţi că Ministerul de Interne a alocat 1,5 milioane de lei pentru continuarea lucrărilor de construcţie şi a estimat că acestea ar putea fi terminate toamna viitoare dacă se vor aloca în continuare fondurile necesare. Potrivit acestuia, lucrarea se află la jumătate, iar până la sfârşitul anului se va turna placa pentru cel de-al treilea etaj şi va fi pus acoperişul clădirii.

“Dacă primim bani, anul viitor în toamnă terminăm lucrarea”, a declarat şeful IJP Covasna.

Acesta a mai spus că în momentul de faţă serviciile operative şi neoperative din subordinea IJP îşi desfăşoară activitatea în mai multe imobile disparate aflate pe teritoriul municipiului Sfântu Gheorghe, fapt ce îngreunează managementul instituţiei.

Piatra de temelie a viitorului sediu al IJP Covasna, care se construieşte în vecinătatea Unităţii de Jandarmi din Sfântu Gheorghe, a fost pusă în urmă cu aproximativ patru ani. Potrivit proiectului, acesta va avea trei clădiri cu o suprafaţă desfăşurată de aproximativ 3500 de metri pătraţi şi va găzdui birourile, popota, garajele, arestul şi o sală de sport pentru poliţişti.

După sistarea lucrărilor de construcţie, Consiliul local Sfântu Gheorghe şi-a exprimat disponibilitatea de a prelua clădirea pentru a o transforma în bloc de locuinţe, iar conducerea Primăriei a făcut demersuri în acest sens pe lângă Ministerul Administraţiei şi Internelor şi Ministerul Dezvoltării Regionale. Autorităţile locale intenţionau să amenajeze aici 200 de locuinţe, jumătate pentru localnici şi jumătate pentru angajaţii din structurile Ministerului de Interne şi ai Poliţiei locale.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.