ACTUALITATE 26 mai 2021

Atenție la puii de căprioare! Sfaturi pentru protejarea animalelor

de Covasna Media | 1243 vizualizări

Capturarea acestor exemplare este infracțiune

Lunile mai și iunie sunt corespondente perioadei de fătare a cervidelor (căprior, cerb comun etc.).

În acest sens, vă informăm asupra faptului că, în cazul în care întâlniți în mediul natural pui de căprior sau de cerb, este important să cunoașteți următoarele:

Puiul în cauză nu a fost părăsit, acesta petrecându-și primele zile de viață în acest fel, până poate fugi de prădători. Este foarte important să nu atingeți puiul pentru că acesta poate fi abandonat de către femela-mamă din cauza mirosurilor care pot rămâne impregnate (miros uman, deodorant etc.).

Totodată este posibil ca femela-mamă să fie în apropiere iar prezența dumneavoastră ar putea speria-o forțând-o să părăsească puiul.

Dacă puii trebuie mutați, spre exemplu din fața unui utilaj sau vehicul folosiți mănuși sau un mănunchi de iarbă tocmai pentru a nu vă impregna mirosul și așezați-l în vegetația ierboasă înaltă în imediata apropiere a locului în care l-ați descoperit.

În situația în care găsiți un astfel de exemplar și este rănit trebuie să sesizați autoritățile.

Este important să cunoașteți că, în conformitate cu prevederile Legii nr. 407 din 9 noiembrie 2006 a vânătorii şi a protecţiei fondului cinegetic, capturarea acestor exemplare este incriminată ca infracțiune.

Compartimentul Relații Publice al IPJ Covasna

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.