ACTUALITATE 2 august 2012

Atenţie la înşelăciunile prin telefon!

de Covasna Media | 42 vizualizări

În ultima perioadă, mai multe persoane i-au sesizat pe poliţiştii covăsneni despre faptul că au fost înşelaţi prin intermediul telefonului.

Deşi metoda este relativ veche şi cunoscută de cetăţeni, se pare că amatorii de câştiguri rapide pe căi nu tocmai cinstite îşi găsesc în continuare victime naive.

Este şi cazul unei femei de 64 de ani din localitatea Aita Seacă.

În data de 1 august, o persoană necunoscută, care s-a recomandat ca fiind angajatul unei companii de telefonie fixă, a contactat-o pe telefonic şi i-a spus că a câştigat un premiu constând în bunuri şi o sumă de bani, iar pentru a intra în posesia premiului, trebuie să achiziţioneze şi să transmită la un număr de telefon 6 coduri telefonice de reîncărcare Orange.

Femeia a cumpărat cartelele de reîncărcare, a transmis prin telefon cele 6 coduri de reîncărcare, dar persoana necunoscută i-a spus că mai trebuie să mai transmită încă 4 astfel de coduri.

Acesta a fost momentul în care partea vătămată a realizat că este înşelată şi a anunţat poliţia.

Prejudiciul reclamat este de 250 lei.

Poliţiştii au înregistrat plângerea şi continuă cercetările în vederea identificării suspecţilor.

În scopul prevenirii unor asemenea evenimente neplăcute, poliţiştii recomandă cetăţenilor să-şi ia măsuri minime de verificare a veridicităţii unor asemenea concursuri. În cazul în care sunteţi anunţaţi printr-un apel telefonic sau prin sms că sunteţi câştigătorul unui premiu, în urma participării unei trageri la sorţi, căutaţi numărul de telefon al companiei în numele căruia se pretinde că s-a organizat concursul sau tragerea la sorţi şi verificaţi veridicitatea acestuia.

(IPJ Covasna)

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.