ACTUALITATE 1 septembrie 2009

Atenţie la înşelăciuni!

de Covasna Media | 728 vizualizări
În ultima prioadă se constată o diversificare a infracţiunilor de înşelăciune în judeţul Covasna. După înşelăciunile prin mesaje pe telefonul mobil, prin care se promiteau persoanelor naive în schimbul încărcării unor cartele prepay câştiguri importante în bani sau obiecte de valoare, după înşelăciunea de săptămâna trecută de la Tg. Secuiesc, când un bărbat, recomandându-se reprezentant al societăţii de electricitate a înşelat un localnic, vineri, Poliţia Municipiului Tg.

În ultima prioadă se constată o diversificare a infracţiunilor de înşelăciune în judeţul Covasna. După înşelăciunile prin mesaje pe telefonul mobil, prin care se promiteau persoanelor naive în schimbul încărcării unor cartele prepay câştiguri importante în bani sau obiecte de valoare, după înşelăciunea de săptămâna trecută de la Tg. Secuiesc, când un bărbat, recomandându-se reprezentant al societăţii de electricitate a înşelat un localnic, vineri, Poliţia Municipiului Tg. Secuiesc a fost sesizată de un bărbat din comuna Catalina despre faptul că a fost victima unei înşelăciuni.

În urma cercetărilor efectuate poliţiştii au stabilit că, în timp ce partea vătămată se deplasa pe str.Kosuth Lajos în direcţia centrului oraşului, în dreptul unui local a fost abordată de o persoană necunoscută care i-a oferit spre vânzare un telefon mobil contra sumei de 300 lei.

Pentru că bărbatul a fost interesat de cumpărarea telefonului, a verificat funcţionalitatea acestuia şi s-au înţeles la preţul de 200 lei. În momentul tranzacţiei, persoana necunoscută i-a cerut telefonul cu scopul de a-l introduce în husa lui după care l-a înmânat cumpărătorului. La scurt timp partea vătămată a constatat că de fapt husa conţine o bucată de săpun de forma şi dimensiunea telefonului.

Din descrierea părţii vătămate rezultă că autorul este un bărbat 1,70 - 1,75 cm înălţime, brunet cu părul tuns scurt de culoare neagră, îmbrăcat în maieu fără mâneci şi pantaloni scurţi de culoare închisă.

Poliţiştii continuă cercetările pentru identificarea şi prinderea suspectului.

Teme articol: inselaciune telefon sapun
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 4

Adaugă comentariu
Ion Ciobanu, 1 septembrie 2009
Corectă observaţie dar nu toată lumea este ca dvs., mai sunt şi unii mai naivi care iau de la ţepari, crezând că au făcut o mare afacere. Din cauza unora ca cel din articol mulţi devin citeste integral
titi, 1 septembrie 2009
Cunoasteti proverbul:domnia si prostia se plateste?Cumpara de la magazin si ai si garantie.Dai un ban dar merita.
Cristina Kiki, 1 septembrie 2009
Bine ca nu i-a dat 500 lei! Cu atitea reclame la Tv, care arata ca-ti dau telefon si cu euro!!! Bine ca n-a cumparat telefon de jucarie! Unii oameni sunt atit de naivi!
Ion Ciobanu, 1 septembrie 2009
Ce nenorociţi! Au un simţ extraordinar, dacă nu eşti o "ţintă" sigură nici nu te bagă în seamă, caută batrâni, oameni de la ţară, etc. Ce-i mai grav e că, odată prinşi de poliţie, citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.