ACTUALITATE 16 martie 2013

Astronomii amatori sunt în căutarea cometei Pan Starrs

de Covasna Media | 41 vizualizări

cometa Pan STARRS

Observatorul Astronomic „Vega” organizează un nou eveniment destinat publicului larg. Duminică seara telescoapele vor fi scoase la Platoul „Pivniţele Mari” de la Moacşa începând cu ora 18:30, iar doritorii vor avea ocazia de a vedea cometa Pan STARRS, dar şi alte obiecte cereşti, cum ar fi Luna sau planeta Jupiter. Organizatorii spun că experienţa va fi unică.

„Credem că este important ca Universul să fie adus mai aproape de oameni iar noi, astronomii amatori, care oricum ne petrecem mult timp cu vânarea obiectelor cereşti şi observarea lor, suntem deschişi să le arătăm şi altora aceste minuni. Am decis să organizăm acest eveniment pentru că această cometă a fost mult mediatizată şi considerăm că sunt persoane care şi-ar dori să o vadă. Presa centrală dar şi cea internaţională au vorbit despre faptul că PanSTARRS poate fi văzută şi cu ochiul liber, ei bine, nu este aşa. Duminică însă vom merge cu instrumente de observare, iar dacă vremea va ţine cu noi, vom vedea cu toţii cometa” – ne-a declarat unul dintre organizatori.

În caz de vreme nefavorabilă evenimentul va fi amânat pentru o dată ulterioară pe care organizatorii o vor comunica pe pagina de Facebook a evenimentului.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.