ACTUALITATE 11 mai 2010

ASIMCOV propune înfiinţarea unui cluster turistic

de Covasna Media | 308 vizualizări
Scopul lui este de a ajuta la dezvoltarea turismului din judeţul nostru Conducerea Asociației Întreprinzătorilor Mici și Mijlocii din județul Covasna (ASIMCOV) propune înființarea la nivel de județ a unui cluster turistic care să sprijine dezvoltarea acestui domeniu considerat unul prioritar. Directorul ASIMCOV, Vajda Lajos, a afirmat că în viziunea lor clusterul turistic este singura posibilitate de a face un pas înainte în turism.

Scopul lui este de a ajuta la dezvoltarea turismului din judeţul nostru

Conducerea Asociației Întreprinzătorilor Mici și Mijlocii din județul Covasna (ASIMCOV) propune înființarea la nivel de județ a unui cluster turistic care să sprijine dezvoltarea acestui domeniu considerat unul prioritar.

Directorul ASIMCOV, Vajda Lajos, a afirmat că în viziunea lor clusterul turistic este singura posibilitate de a face un pas înainte în turism.

„Un cluster presupune o colaborare între diferite organizații, instituții, care pot ajuta la dezvoltarea unui domeniu de activitate pe care noi îl considerăm ca cel mai important. Fiecare încearcă să trăiască separat pe piață, dar prin cooperare ar fi mult mai ușor”, a declarat Vajda.

Potrivit acestuia, produsele locale din zonă trebuie promovate și oamenii obișnuiți să consume și caute aceste preparate, de asemenea manifestările turistice trebuie să se deruleze sub o formă organizată, să existe un marketing, o promovare a lor și așa mai departe.

În altă ordine de idei, reprezentantul ASIMCOV a subliniat că județul Covasna trebuie să atragă și turiștii interni, din județele din jur, amintind că aceștia sunt mai buni plătitori decât cei din Ungaria.

„Un cluster turistic ar fi soluția. Suntem un județ mic, actorii implicați pot comunica ușor între ei, iar modelul se poate promova la nivel național”, a mai spus Vajda Lajos.

Dintre partenerii care ar fi implicați într-un asemenea cluster se numără Asociația Pensiunilor din Covasna, agenții de turism și transportatori, autorități publice locale, universități, Asociația Meșterilor Populari și Meșteșugarilor din Covasna, organizații civile și alții.

Ana Sidon

Teme articol: ASIMCOV cluster turistic
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.