ACTUALITATE 29 martie 2017

Árpád Bartha – Expoziție de Artă Fotografică

de Covasna Media | 1446 vizualizări

Centrul de Cultură Arcuş organizează în perioada martie-aprilie expoziția retrospectivă a fotografului Árpád Bartha.

Vernisajul expoziției va avea loc vineri, 31 martie a.c., începând cu ora 18, la sala de expoziții a centrului (Casa Bastion, str. Oltului nr. 6). La vernisaj vor vorbi despre artistul și fotograful Árpád Bartha foștii lui colegi: Dumitru Manolăchescu şi Ioan Drăgan (Cuvântul nou), László Bogdán și Zoltán Czegő (Megyei Tükör). Arta fotografică a lui Árpád Bartha va fi prezentată de László Beliczay (MTI - Agenția de Presă Maghiară) și de Csaba Damokos (UAP Sf. Gheorghe).

expo-Bartha (1)În cadrul vernisajului va fi prezentat și albumul retrospectiv al artistului, apărut în 2016.

Árpád Bartha s-a născut în anul 1937 în satul Leț, județul Covasna. Din anul 1968 a lucrat ca fotoreporter la cotidianul județean „Cuvântul nou” din Sfântu Gheorghe până la dispariția prematură dintre noi. Se autointitula „omul cu trei ochi”.

A fost un artist multilateral (fotoreportaje, portrete, peisaje, fotografii de obiecte, montaje etc.), fiind capabil să imortalizeze orice situație, chiar și evenimente de foarte scurtă durată. Fotografiile lui au fost publicate atât în ziarele locale, cât și în publicațiile centrale, fiind recunoscut pentru talentul său deosebit.

A participat la numeroase expoziții naționale între anii 1966–1975.

În anul 1981, din cauza unei boli, trece în neființă.

 expo-Bartha (3)

 

 

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.