ACTUALITATE 10 octombrie 2012

Are nevoie de ajutorul nostru!

de Covasna Media | 57 vizualizări
Profesoara de sport Dani Kinga (37 de ani) din Sfântu Gheorghe se luptă cu cancerul şi are nevoie de ajutor financiar pentru tratamentul care îi poate salva viața. Profesoara de sport Dani Kinga a aflat la vârsta de 37 de ani că suferă de o boală cumplită, fiind diagnosticată cu melanom – cancer de piele.

Profesoara de sport Dani Kinga (37 de ani) din Sfântu Gheorghe se luptă cu cancerul şi are nevoie de ajutor financiar pentru tratamentul care îi poate salva viața.

Profesoara de sport Dani Kinga a aflat la vârsta de 37 de ani că suferă de o boală cumplită, fiind diagnosticată cu melanom – cancer de piele. După ce ani la rând a îndrumat copiii spre sportul de performanță, acum ea are nevie de ajutorul nostru al tuturor pentru a face față acestei încercări.

Prietenii îi sunt alături

O prietenă a profesoarei ne-a căutat pentru a face publică povestea lui Dani Kinga. Înaintea ei însă am fost contactați și de sportivi, care doresc să îi fie alături în aceste clipe grele și să o ajute, fiecare cum poate. Într-un interviu acordat unei publicații, Dani Kinga mărturisea că s-a născut pentru a face mișcare. „Consider că pe lumea asta există o singură meserie care îmi poate stinge setea de mișcare, aceea de profesor de educație fizică și sport. Întotdeauna am fost adepta unui stil de viață sănătos și mi-am dat seama devreme că drumul spre o viață echilibrată înseamnă multă mișcare. Dincolo de faptul că eu însămi fac multă mișcare, mă bucur că prin meseria mea îi pot îndruma și pe alții spre o viață echilibrată. Mă bucur că am ales această meserie și pot spune că sunt o profesoară de sport fericită” – declara Dani Kinga într-un interviu. De la sfârșitul lunii septembrie însă această persoană dinamică este în spital și așteaptă să poată începe tratamentul care îi poate salva viața.

Mică biografie

Dani Kinga s-a născut pe 25 noiembrie 1974 în Covasna, dar a crescut în Sfântu Gheorghe. A învățat la Liceul Teoretic „Székely Mikó”, iar după bacalaureat a urmat cursurile Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport din cadrul Universităţii „George Barițiu” din Brașov. A terminat facultatea în 1997, iar doi ani mai târziu și-a dat licența la Academia Națională de Educație Fizică și Sport din București, specializarea înot. Și-a început cariera de profesor de sport la Grupul Școlar Economic din Sfântu Gheorghe, iar din anul 1999 predă la Şcoala Generală de la Vâlcele. Este cunoscută și recunoscută pentru activitatea sa atât ca profesor, cât și ca instructor de înot la Piscina din Sfântu Gheorghe.

Înot, schi, atletism

Sportiva Dani Kinga și-a încercat șansele în mai multe discipline. Fie că vorbim de înot, schi sau atletism, ea a fost prezentă la multe competiții. Pe vremea junioratului a câștigat mai multe medalii la diferite concursuri de triatlon. A parcurs distanța de triatlon lung, numit și Iron Man (3.800 m înot, 180 km ciclism, 42,195 km alergare), și a câștigat supermaratonul Arad-Békéscsaba la categoria ei de vârstă, dar și în echipă. Este campioană națională la schi alpin atât la individual cât și cu echipa.

Performanțe umbrite de cancer

Toate aceste performanțe ale sportivei Dani Kinga, dar și visele ei au fost umbrite în ianuarie 2010, când medicii i-au spus diagnosticul: melanom. A urmat o perioadă de tratamente specifice, după care viața profesoarei a reintrat în ritmul normal, iar boala nu s-a mai arătat. Familia, prietenii și cunoscuții au crezut că prin voința de fier de care dispune, Kinga a reușit să învingă definitiv cancerul. Nu a fost așa întrucât în luna mai a acestui an boala a răpus-o din nou. A urmat o perioadă de chimioterapie, iar în ultima perioadă a  fost supusă unui tratament cu raze.

Ajutor pentru viață

Tratamentul de care are nevoie profesoara Dani Kinga este unul scump şi costă câteva mii de lei lunar. Medicamentele de care are nevoie nu sunt incluse pe lista compensatelor, așadar familia trebuie să scoată banii din buzunar. De aceea prietenii lui Kinga au decis să facă publică povestea ei, sperând că astfel vor putea strânge banii necesari pentru tratament. Au deschis un cont bancar prin Crucea Roșie Română, unde oricine poate dona sume de bani pentru Dani Kinga. Contul deschis la BCR este RO55 RNCB 0124 0380 2054 0039, iar cei care donează bani sunt rugați să menționeze că banii sunt sponsorizare pentru Dani Kinga.

Vestea circulă repede

Câteva zeci de persoane s-au mobilizat deja pe un site de socializare, răspândesc vestea în speranța că vor reuși să strângă banii necesari pentru tratament. Prieteni, apropiați sau oameni care nici nu o cunosc își manifestă speranța în bunăvoința semenilor și cred cu tărie că împreună putem salva o viață, o putem salva pe Dani Kinga.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.