ACTUALITATE 29 septembrie 2013

Aproape 8.000 de kilograme de deșeuri strânse la „Let’s do it, Covasna!” [FOTO]

de Covasna Media | 116 vizualizări

800 de voluntari luat parte sâmbătă la „Let’s do it, Covasna!”, în cadrul programului „Let’s do it!”dedicat curățeniei atât la nivel național cât și mondial.

Devenită deja o tradiție, ziua curățeniei generale a vizat în acest an zonele de agrement dimprejurul orașelor Sfântu Gheorghe, Baraolt, Covasna, Întorsura Buzăului, dar şi zonele din jurul comunelor Moacşa, Ozun, Vârghiş, Valea Crişului ş.a.

Timp de câteva ore, pe o vreme fără ploaie dar cu un vânt destul de tăios, voluntarii covăsneni au reușit să strângă aproximativ 1.000 de saci de 120 litri de deșeuri, ceea ce înseamnă peste 7.500 de kilograme de deşeuri, care au fost colectaţi şi prelucraţi de societatea de salubrizare TEGA.

„Cei peste 800 de voluntari au venit de la instituţii publice precum Garda de Mediu, Direcţia Silvică, Agenţia pentru Protecţia Mediului, Jandarmeria Covasna, şcoli şi licee din Sfântu Gheorghe – „Mikes Kelemen”, „Constantin Brâncuşi”, „Ady Endre”, „Mihai Viteazul”, din orașele Covasna, Baraolt, Sita Buzăului, Întorsura Buzăului și localitatea Zăbrătău, precum și din partea unor organizaţii nonguvernamentale – Asociaţia Ecou, Consiliul Elevilor din Colegiul Național Mihai Viteazul, Clubul de Debate Sfântu Gheorghe. Au venit însă şi oameni care s-au înscris dimineaţa, din dorinţa de a da o mână de ajutor. Le mulţumim pe această cale tuturor pentru implicare! De asemenea, este esenţial să le mulţumim celor de la TEGA, care au constituit un sprijin foarte important”, a declarat coordonatorul activităţii în judeţul Covasna, Daniel Bulai.

La Întorsura Buzăului, acţiunea a fost organizată de SC Salubritate IBSV SRL şi la ea au participat anagajaţii societăţii SC Gospodarie Comunală SA Centrul regional Întorsura Buzăului alături de alţi iubitori de natură şi de curăţenie.

Let’s Do It! şi la Şcoala „Nicolae Colan”

În acest weekend, Școala Gimnazială „Nicolae Colan” din Sfântu Gheorghe a participat la campania de ecologizare „Let’s Do It, Romania!”. Douăzeci de elevi din ciclul gimnazial, însoțiți de profesoarele Kászoni Zsuzsanna, Gabriela Gârbuleț, Benedek Magdolna și Roxana Cucu, s-au întâlnit sâmbătă dimineața pentru a dovedi că sunt responsabili și recunoscători naturii.

După o scurtă discuție despre ceea ce urmau să facă, elevii, transformați deja în voluntari, au pornit spre zona pe care plănuiseră să o curețe de mizerie: malul râului Olt. Echipați cu saci menajeri și mănuși, dar și cu entuziasm și implicare, au început să strângă fiecare gunoi. Cu fiecare sac umplut se putea observa pe fiecare chip satisfacția participării la această acțiune de ecologizare. Această stare de spirit i-a determinat pe toți participanții să promită că vor mai participa la astfel de activități, unii dintre ei afirmând că își vor convinge și familiile să se implice. Acest lucru ne-a confirmat că ne-am atins obiectivele stabilite, printre aceste numărându-se sensibilizarea membrilor comunității în care locuim și formarea comportamentelor specifice voluntariatului în rândul elevilor.

Aceștia au fost răsplătiți atât de vremea frumoasă din acest weekend, cât și de profesori, prin recunoașterea meritelor la nivelul școlii, devenind modele de urmat ale începutului de toamnă, provocându-i pe colegii lor să devină membri activi ai acestei comunități.

La nivel mondial, ziua de sâmbătă a implicat peste 100 de țări în acțiunea „Let’s do it, World!” și în jur de opt milioane de voluntari. În țara noastră, „Let’s do it!” s-a aflat la cea de-a patra ediție, iar organizatorii susțin că programul devine tot mai popular.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.