ACTUALITATE 27 septembrie 2019

Stâlpi „deștepți” pentru iluminatul public din Sfântu Gheorghe

de Daniela Luca | 2042 vizualizări

Costurile se ridică la 1,4 milioane de lei

Sistemul de iluminat public din zonele de locuit Grigore Bălan, Lázár Mihály și 1 Decembrie 1918 din Sfântu Gheorghe va fi reabilitat complet, anunță autoritățile. Studiul de fezabilitate privind investiția a fost aprobat joi, 26 septembrie, în ședința ordinară a Consiliului Local Sfântu Gheorghe. 

Deși momentan nu se cunoaște un termen anume, se pare că locuitorii din zonele Grigore Bălan, Lázár Mihály și 1 Decembrie 1918 vor circula mai în siguranță pe străzile din cartier pe timp de noapte. Autoritățile își propun să înlocuiască vechiul sistem de iluminat public cu unul modern care să corespundă tuturor valorilor normative recomandate.  

„Este vorba de lucrările de reabilitare pe străzile amintite. De asemenea sunt incluse și zonele de alei. Este un sistem de iluminat public modern care înseamnă 99 de noi stâlpi pe care se vor amplasa și lămpile respective care sunt operaționate pe GPS”, a precizat în cadrul ședinței viceprimarul Tóth-Birtan Csaba. 

În raportul de specialitate se arată că prezentul sistem de iluminat nu acoperă întreaga suprafață necesară, iar stâlpii și corpurile de iluminat existente au un grad ridicat de uzură. Reabilitarea presupune montarea unor stâlpi metalici pe fundații de beton, a aparatelor de iluminat public în tehnologie LED, dar și montarea modulelor de telegestiune. 

Valoarea totală a acestei investiții este de 1.456.232 de lei, cu TVA inclus.  

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Rad Rad, 27 septembrie 2019
ca sa vedem mai bine gropile din drum si de pe trotuare, nu e destul smog electromagnetic de la retelele radio, GSM, GPS, WiFi, bluetoooth, smart metering, urmeaza LIDAR la masini autonome, 5G, mai citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.