ACTUALITATE 10 iulie 2024

Aproape 100 de sancțiuni, în cea mai recentă acțiune a polițiștilor covăsneni

de Covasna Media | 1037 vizualizări

Pe 8 iulie a.c., polițiștii din cadrul IPJ Covasna au desfășurat acțiuni menite să mențină un mediu de siguranță adecvat, prin prevenirea și combaterea infracțiunilor contra persoanei și patrimoniului, precum și prin limitarea factorilor care contribuie la producerea accidentelor rutiere.

Polițiștii au desfășurat activități complexe în întregul județ, având ca obiectiv principal dezvoltarea unui mediu sigur pentru cetățeni. 

În eforturile de consolidare a siguranței rutiere, polițiștii au identificat și sancționat abaterile de la normele legale. De asemenea, s-a acordat o atenție deosebită depistării și suspendării dreptului de a conduce șoferilor aflați sub influența alcoolului sau a substanțelor interzise, care reprezintă un pericol major pentru siguranța traficului.

Totodată, acțiunile au vizat și identificarea infracțiunilor contra persoanei, asigurând un climat optim de siguranță. Polițiștii au acționat pentru prevenirea și combaterea faptelor comise cu violență, a furturilor și tâlhăriilor.

Rezultatele activităților s-au concretizat în legitimarea a 286 de persoane, verificarea a 173 de autovehicule și efectuarea a 32 de testări cu aparatele din dotare pentru depistarea consumului de alcool sau substanțe interzise.

Pentru că reprezentau un pericol pentru siguranța celorlalți participanți la trafic, s-a dispus suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pentru 12 conducători auto, conform legii.

De asemenea, au fost oprite din a circula pe drumurile publice 6 autovehicule care nu prezentau siguranță în trafic. Astfel, certificatele de înmatriculare ale acestora au fost retrase până la remedierea problemelor constatate.

În cadrul intervențiilor au fost aplicate 95 de sancțiuni contravenționale, majoritatea pentru nerespectarea prevederilor privind circulația pe drumurile publice, dar și și pentru fapte de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

Valoarea totală a sancțiunilor este de 45.675 de lei.

Inspectoratul de Poliție Județean Covasna își reafirmă angajamentul față de comunitate și va continua astfel de acțiuni pentru asigurarea unui climat optim de ordine și siguranță publică.

Sursa: Compartimentul Relații Publice al IPJ Covasna

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.