ACTUALITATE 4 iulie 2017

APIA controlează până la 1 octombrie peste 100.000 de fermieri care au depus cereri pentru subvenții

de Covasna Media | 1718 vizualizări

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a anunțat marți că, în perioada 1 iulie - 1 octombrie 2017, va efectua controale pe teren în cazul a 104.146 de fermieri care au depus cereri de subvenții agricole în campania 2017.

„Eșantionul de control conține un număr de 104.146 dosare selectate pentru verificarea normelor de eco-condiționalitate, a schemelor de sprijin pe suprafață și în sectorul zootehnic, astfel: pentru controlul pe teren prin metoda clasică - 28.547 fermieri și pentru controlul pe teren prin metoda teledetecției - 75.599 fermieri”, se arată în comunicatul APIA.

Reprezentanții APIA susțin că scopul verificărilor la fața locului este acela de a controla condițiile în care se acordă subvențiile, scrie News.ro.

Inspectorii APIA vor verifica fiecare parcelă declarată pentru eligibi­litate, amplasare, suprafață și modul în care este folosit terenul.

Potrivit APIA, fermierii selectați la control au următoarele obligații: să permită accesul inspectorilor pe terenul fermei, să prezinte inspectorilor informații și documente legate de obiectul controlului și să delimi­teze parcelele, la fața locului, dacă pe parcelele învecinate a fost înființată aceeași cultură.

În cazul în care fermierul refuză sau restricționează accesul în exploatație a reprezentanților APIA, pentru efectuarea controlului la fața locului, cererea prin care s-a solicitat sprijin devine neeligibilă.

Ministrul Finanțelor, Ionuț Mișa, a dispus măsuri urgente pentru ca subvenții de peste 33 de milioane de euro să ajungă la peste 11.000 de fermieri români, se arată într-un comunicat transmis sâmbătă de Ministerul Finanțelor Publice.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.