ACTUALITATE 7 februarie 2014

Anunț pentru posesorii permisului de port armă

de Covasna Media | 169 vizualizări

IPJ Covasna îi atenționează pe cei care au obținut permisul de armă în 2009 și pe cei care au prelungit acest permis în același an că în cazul în care mai au nevoie de acest permis, trebuie să îl reînnoiască.

„În conformitate cu prevederile Legii 295/2004 Republicată, permisul de armă are o valabilitate de cinci ani, termen care se calculează de la data eliberării sau, după caz, de la data ultimei prelungiri a permisului. Depăşirea acestui termen fără vizarea permisului în vederea prelungirii valabilităţii acestuia duce la anularea dreptului de deţinere, port şi folosire a armelor letale şi neletale” – se arată într-un comunicat emis de IPJ Covasna.

Persoanele vizate trebuie să se prezinte la sediul IPJ Covasna – Serviciul Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase (AESP), pentru a solicita prelungirea valabilităţii permisului de armă. Documentaţia necesară este următoarea: cerere tip; permisul de armă şi armele înscrise în acesta; actul de identitate; permisul de vânătoare (dacă este cazul); o fotografie color (4x5cm); certificat medical – apt port-armă; aviz psihologic – apt port-armă și certificat de cazier judiciar. Pentru efectuarea operaţiunilor necesare prelungirii permisului de armă cetăţenii se pot prezenta în zilele de luni şi vineri între orele 09:00 şi 12:00. Informaţii suplimentare la telefon: 0267307400, int. 20206 sau 20208.

Expirarea perioadei de valabilitate a permisului de armă fără prelungirea acesteia are ca şi consecinţă anularea permisului. Obligaţia deţinătorului de armă în această situaţie este de a depune arma împreună cu muniţia la un armurier autorizat, în termen de 10 zile de la data expirării valabilităţii permisului. Nerespectarea acestei obligaţii atrage răspundere penală.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.