ACTUALITATE 3 februarie 2010

Anul trecut, din resurse proprii, oraşul Covasna a investit 1,2 milioane de lei în drumuri

de Covasna Media | 327 vizualizări
De la Guvern s-au primit alte 6 milioane de lei, consumate în totalitate 03feb2010-covasnaPrimăria oraşului Covasna s-a implicat anul trecut în mai multe lucrări care vizează reabilitarea infrastructurii şi intenţionează să continue şi în acest an investiţiile şi proiectele începute. Dintre lucrările finalizate se numără reabilitarea de drumuri şi parcări în strada Unirii, repararea drumurilor, concesionarea de parcări în oraş, plombări cu mixtură asfaltică şi covor asfaltic la cald sau reabilitarea DC 14

De la Guvern s-au primit alte 6 milioane de lei, consumate în totalitate

03feb2010-covasnaPrimăria oraşului Covasna s-a implicat anul trecut în mai multe lucrări care vizează reabilitarea infrastructurii şi intenţionează să continue şi în acest an investiţiile şi proiectele începute.

Dintre lucrările finalizate se numără reabilitarea de drumuri şi parcări în strada Unirii, repararea drumurilor, concesionarea de parcări în oraş, plombări cu mixtură asfaltică şi covor asfaltic la cald sau reabilitarea DC 14 între intersecţia cu DJ 121 – Spitalul de Cardiologie – str. Ştefan cel Mare, str. Mihai Eminescu şi str. Subşiclău, aceasta din urmă fiind o lucrare finalizată în proporţie de 70% şi realizată din cele 6 milioane de lei alocate de Guvern anul trecut.

„Ceea ce este finalizat a fost din contribuţia proprie, numai la drumuri am pus în jur de 1,2 milioane de lei din surse proprii. S-au făcut atâtea investiţii în drumuri la Covasna câte nu s-au făcut în 20 de ani”, a spus primarul Lorincz Zsigmond.

Pe lângă proiectele finalizate, autorităţile locale au mai depus la Ministerul Turismului şi o cerere pentru un proiect privind promovarea turismului balnear şi a resurselor turistice endogene din zona Covasnei, iar la ADR Centru este depus un alt proiect pentru Reabilitarea Infrastructurii în staţiune – unde ministrul Elena Udrea a spus că oraşele turistice balneare de interes naţional au prioritate la investiţii -,  şi pentru amenajare pârtie de schi. Acesta din urmă a trecut de comisia de eligibilitate.

Pârtia de schi la ora actuală are 700 de metri şi nu a fost folosită niciodată, dar autorităţile doresc să o facă de 1.100 de m.

În ceea ce priveşte anul 2010, Primăria estimează că ar avea nevoie pentru drumuri cam tot de 1,2 milioane de lei, din sursele sale.

„Vrem să facem şi intersecţii giratorii, amenajări parcări mai ales în centru, reabilitarea străzii Ştefan cel Mare aval de intersecţia DJ – DC 14 + strada Şcolii – balta Dracului + strada Gării + strada 1 Decembrie, în total 1.600 de metri”, a mai spus primarul.

Ana Sidon

Teme articol: bani fonduri Covasna drumuri
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.