ACTUALITATE 22 mai 2020

Antal Arpad (UDMR Covasna): CNCD a trecut testul democraţiei, nu şi preşedintele Klaus Iohannis

de Agerpres | 1750 vizualizări

Liderul UDMR Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, că preşedintele Klaus Iohannis nu a „trecut testul democraţiei“, după ce a fost sancţionat de Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) după declaraţiile făcute în contextul adoptării tacite la Camera Deputaţilor a proiectului de lege privind autonomia „Ţinutului Secuiesc“.

„În legătură cu amenda dată de CNCD preşedintelui Klaus Iohannis, pot să vă spun că apreciez această decizie a CNCD ca pe un test al democraţiei, un test pe care CNCD l-a trecut cu brio, dar, în aceeaşi ordine de idei, preşedintele şi premierul din nou, din nefericire, pot să spun că nu au trecut cu brio acest test al democraţiei. În loc să iasă şi să îşi ceară scuze, preşedintele a încercat să compromită o instituţie fundamentală a unui stat de drept. Evident, preşedintele este deranjat de faptul că nu îl va ajuta în aprecierile din vestul Europei aceasta decizie a CNCD. După cum am văzut, mai ales în presa de limbă germană, de la Der Spiegel la Frankfurt Allgemeine Zeitung sau inclusiv în anumite organe de presă din Elveţia, preşedintele a fost făcut un 'naţionalist ieftin' şi acest lucru poate îl deranjează pe preşedinte, pentru că el, practic, a devenit dintr-un primar european, dintr-un primar care promitea reformă pentru statul român, el, de fapt, a devenit un mijloc al unor forţe oculte şi cred că acest lucru nu îl onorează pe preşedintele României“, a precizat Antal Arpad, care este şi primarul municipiului Sfântu Gheorghe.

Şeful statului a fost sancţionat, miercuri, de Colegiul director al Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării cu o amendă de 5.000 lei, pentru discriminare şi încălcarea dreptului la demnitate pe criteriul de apartenenţă etnică/naţională, după declaraţiile făcute în contextul adoptării tacite la Camera Deputaţilor a proiectului de lege privind autonomia „Ţinutului Secuiesc“.

Administraţia Prezidenţială a anunţat, la scurt timp, că preşedintele Klaus Iohannis va contesta la instanţa competentă decizia CNCD, considerând că hotărârea este una „politică“.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
carmen carmen, 22 mai 2020
Pentru ca CNCD sa treaca testul ar fi trebuit sa-l amendeze si pe Primar pentru nenumaratele apeluri instigatoare la ura si dezbinare. Asa, se pare ca functioneaza intr-o singura directie.
Costin Cristea, 22 mai 2020
Greșiți, domnule Antal A. și iată de ce: 1.Președintele nu a discriminat pe nimeni, ci a făcut o demascare publică a două partide politice, care au trecut prin Parlament (o cameră) un proiect citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.