ACTUALITATE 27 noiembrie 2018

Antal Arpad: Programul de reabilitare a faţadelor blocurilor stagnează din cauza „legendelor urbane”

de Agerpres | 785 vizualizări

Programul de reabilitare a faţadelor blocurilor din Sfântu Gheorghe, care trebuia să demareze în acest an, stagnează din cauza unor „legende urbane”, dar autorităţile locale nu renunţă la implementarea lui, a declarat pentru AGERPRES primarul municipiului, Antal Arpad.

„Nu ştiu dacă e vina noastră că nu am reuşit să le explicăm foarte clar oamenilor condiţiile, pentru că au apărut tot felul de legende urbane cu cât de mult trebuie să plătească cetăţenii şi din cauza asta majoritatea asociaţiilor s-au retras, dar, din câte ştiu eu, sunt una sau mai multe asociaţii interesate (...) Vrem să mergem înainte, să continuăm acest program. Oraşul are nevoie de o revigorare din punctul de vedere al culorilor, există prea mult gri prin anumite zone ale blocurilor. Acele blocuri au fost construite în anii 70-80 şi se vede. Deci, dacă nu pot fi reabilitate termic şi prin asta să capete o culoare, atunci măcar să modernizăm puţin faţadele. Acest lucru va face bine pentru toţi locuitorii acestui oraş”, a menţionat primarul Antal Arpad.

Programul de reabilitare a faţadelor blocurilor a fost lansat în acest an, iar conducerea Primăriei a promis că va subvenţiona integral costurile lucrărilor pentru familiile în care venitul mediu net lunar pe membru este mai mic decât venitul mediu net la nivel naţional.

Programul a fost iniţiat cu scopul de a îmbunătăţi calitatea structural-ambientală a clădirilor şi, implicit, aspectul urbanistic al oraşului şi este prevăzut a se derula pe durata a trei ani, respectiv 2018-2020.

Acesta prevede, în prima fază, refacerea faţadelor blocurilor din centrul municipiului, aflate pe arterele principale de circulaţie, iar în următorii doi ani şi ale celelalte blocuri din cartiere.

„Ceea ce am mai spus şi repet, familiile în care venitul mediu net lunar pe membru este mai mic decât venitul mediu net la nivel naţional (...) vor putea solicita ajutor din partea Primăriei (...) Eu cred că, la nivelul municipiului Sfântu Gheorghe, aproape 90% dintre familii, dacă nu mai mult, vor primi acest ajutor, constând în suma care ar trebui cheltuită pentru înfrumuseţarea blocului”, a declarat viceprimarul municipiului, Toth Birtan Csaba.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.