ACTUALITATE 24 ianuarie 2010

Antal Árpád dă un viceprimar pentru scuze publice

de Covasna Media | 287 vizualizări
Primarul municipiului Sfântu-Gheorghe, Antal Árpád, este dispus să se aşeze la noi discuţii cu membrii Partidului Civic Maghiar (PCM) din Consiliul Local, dacă asta va duce la deblocarea tensiunilor şi la acţiuni concrete şi în folosul oraşului. Tot ceea ce aşteaptă Antal Árpád din partea PCM pentru a începe o „coală albă” în ceea ce priveşte relaţia cu consilierii acestui partid sunt scuze publice vizavi de acuzele care i s-au adus în ultima perioadă şi faţă de scandalul care a născut chiar şi o comisie a

Primarul municipiului Sfântu-Gheorghe, Antal Árpád, este dispus să se aşeze la noi discuţii cu membrii Partidului Civic Maghiar (PCM) din Consiliul Local, dacă asta va duce la deblocarea tensiunilor şi la acţiuni concrete şi în folosul oraşului.

Tot ceea ce aşteaptă Antal Árpád din partea PCM pentru a începe o „coală albă” în ceea ce priveşte relaţia cu consilierii acestui partid sunt scuze publice vizavi de acuzele care i s-au adus în ultima perioadă şi faţă de scandalul care a născut chiar şi o comisie a borduriadei din Sfântu-Gheorghe, dorind să stabilească dacă primarul a fost corect în cheltuirea banilor publici.

„Eu sunt deschis să discut despre orice fel de colaborare cu cei de la PCM. Eu nu spun că nu am greşit în ceea ce priveşte relaţia mea cu ei - poate că ar fi dorit să stau mai mult cu ei, dar niciodată nu le-am refuzat vreo invitaţie la discuţii”, a arătat primarul.

Acesta a admis inclusiv faptul că este dispus la discuţii referitoare la postul de viceprimar rămas liber în CL după demiterea lui Balint Jozsef (PCM), în luna decembrie a anului trecut.

„De ce credeţi că nu am rezolvat problema viceprimarului? În ziua în care l-am demis pe viceprimarul PCM puteam pune un alt viceprimar, de la UDMR şi se rezolva această problemă. Nu am făcut asta şi se poate discuta... e altă problemă însă cine poate fi acest viceprimar”, a explicat Antal Árpád, care consideră că e o chestiune de „minimă decenţă” ca PCM să-şi ceară scuze.

Primarul îi va invita pe cei de la PCM, în cursul acestei săptămâni, la o discuţie referitoare la bugetul pe 2010, iar în acest context a arătat că face un apel spre normalitate către aceştia.

„Cei din PCM sunt acum în grevă faţă de municipiul Sfântu-Gheorghe şi pun în pericol proiecte foarte importante ale oraşului, fără să aibă vreo argumentaţie logică. Cred că trebuie cumva depăşit acest moment - fac apel la normalitate şi la faptul că şi ei, cei din PCM, au fost trimişi în CL pentru a ajuta acest oraş şi nu pentru obstrucţionarea proiectelor municipalităţii”, a mai spus primarul Antal.

Fără scuze publice

În replică, preşedintele PCM Covasna, Kulcsár Terza József, a declarat că PCM este deschis discuţiilor cu primarul, precum şi dezvoltării oraşului, însă nu agreează ideea unor scuze.

„PCM nu are de ce să-şi ceară scuze, deoarece nu a greşit cu nimic, deci nu există bază pentru aceste scuze. Suntem deschişi să stăm la discuţii oricând - pe problema oraşului, a judeţului, a Secuimii, a Ardealului şi a maghiarimii, dar eu consider că, prin această poziţie, domnul primar şi-a început deja campania pentru alegerile ce urmează peste doi ani. Sigur că putem sta la masă pentru discuţii, dar problema viceprimarului nu este a noastră ci a domnului primar, care l-a demis pe viceprimarul PCM, împreună cu consilierii UDMR şi cu ajutorul celor români“, a declarat Kulcsár, opinând că întreaga atitudine a primarului Antal, vizavi de chestiunea viceprimarului, trădează regrete şi vinovăţie.

Monica Rizea

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.