ACTUALITATE 17 mai 2009

Antal Árpád cere de la PSD şi PD-L fonduri pentru repararea Pieţei Mihai Viteazul

de Covasna Media | 259 vizualizări
Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, a transmis filialelor judeţene Covasna ale PSD şi PD-L câte o adresă prin care le solicită acestora o implicare concretă în procesul de reabilitare a Pieţei Mihai Viteazul. Antal Arpad consideră că, în calitate de reprezentanţi ai partidelor de guvernământ, liderii PSD şi PD-L Covasna ar trebui săşi demonstreze preocuparea faţă de soarta municipiului Sfântu Gheorghe şi a întregului judeţ, chiar dacă se

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, a transmis filialelor judeţene Covasna ale PSD şi PD-L câte o adresă prin care le solicită acestora o implicare concretă în procesul de reabilitare a Pieţei Mihai Viteazul. Antal Arpad consideră că, în calitate de reprezentanţi ai partidelor de guvernământ, liderii PSD şi PD-L Covasna ar trebui săşi demonstreze preocuparea faţă de soarta municipiului Sfântu Gheorghe şi a întregului judeţ, chiar dacă se antrenează constant în „declaraţii politice pompoase”.

Prin adresa transmisă conducerilor celor două partide, primarul le-a solicitat acestora să facă un puternic lobby, pentru suplimentarea fondurilor necesare reabilitării Pieţei Mihai Viteazul.

„Sunt surprins că pe domnul deputat Horia Grama îl preocupă exclusiv deciziile luate de Consiliul local Sfântu Gheorghe şi le critică, chiar dacă sunt votate inclusiv de consilierul PSD. E cel puţin ciudat pentru mine că reprezentanţii comunităţii româneşti acceptă preocuparea deputatului Grama în legătură cu achiziţiile municipiului Sfântu Gheorghe, care răscumpără ceva ce a fost vândut şi pe vreme acestui deputat”, a declarat Antal Arpad, referindu-se la criticile pe care Horia Grama le-a adus municipalităţii, atunci când aceasta a decis achiziţionarea activelor de la Şugaş Băi ale omului de afaceri braşovean Ioan Neculaie.

2 milioane de lei / partid

Potrivit lui Antal Arpad, municipalitatea aşteaptă de la fiecare dintre cele două partide câte două milioane de lei pentru Piaţa Mihai Viteazul, în condiţiile în care de la bugetul local au fost alocaţi în acest an 500.000 de lei pentru reabilitarea acesteia. În total, lucrările de refacere a întregii structuri a Pieţei însumează 4,5 milioane de lei.

„Se lucrează în acest moment în Piaţa Mihai Viteazul, evident, în limita celor 500.000 de lei. În cazul în care am primi măcar jumătate din suma solicitată de la fiecare partid, am putea continua şi avansa frumos lucrările”, a explicat Antal Arpad.

Primarul a luat decizia de a solicita PSD şi PD-L sprijin pentru lucrările Pieţei Mihai Viteazul la finele anului trecut, după ce, în campania electorală pentru parlamentare, liderii judeţeni ai celor două partide au acuzat UDMR de neimplicare în dezvoltarea judeţului.

PSD aminteşte că a mai „finanţat” în trecut lucrările pentru Piaţa Mihai Viteazul

Preşedintele PSD Covasna, deputatul Horia Grama, a calificat adresa primarului Antal Arpad ca fiind „o chestiune mai mult politicianistă”, amintind că, în urmă cu şase ani, pe vremea când PSD se afla la guvernare, s-au direcţionat cinci milioane de lei pentru reabilitarea Pieţei, banii fiind însă „cheltuiţi pe altceva, de către primarul de atunci, Albert Almos”.

„Dacă domnul primar are bani să cumpere restaurante şi vile la Şugaş Băi, ar trebui, prin deducţii logice, să aibă un surplus de bani pentru necesităţile stringente ale oraşului, în care intră şi Piaţa Mihai Viteazul, acest loc aparţinând oraşului şi cetăţenilor acestuia”, a mai spus Grama, criticând totodată actualele lucrări de la Piaţă şi evaluarea proiectului de modernizare a Pieţei, pe care îl consideră prea scump.

Baciu, deranjat de „tonul adresei“

Preşedintele PD-L Covasna, Gheorghe Baciu, s-a declarat deranjat de tonul adresei formulate de primarul Antal Arpad, arătând că o astfel de solicitare se putea face şi telefonic, „ca între oameni serioşi”.

„Nu acesta este tonul pe care se cere o colaborare - „vă rog să treceţi de la vorbe la fapte”! Dacă primarul Antal Arpad e pus pe şagă, treaba lui, dar prieteneşte vreau să-i atrag atenţia că această adresă nu a fost cea mai fericită formulare a unor intenţii”, a explicat Gheorghe Baciu.

Deşi a subliniat de mai multe ori că a fost „foarte deranjat” de tonul adresei primarului, preşedintele PD-L Covasna a arătat că este dispus să colaboreze în proiectele referitoare la dezvoltarea judeţului şi, prin urmare, va interveni şi în problema obţinerii de fonduri pentru Piaţa Mihai Viteazul.

Monica Rizea

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 6

Adaugă comentariu
radu, 19 mai 2009
Sa o tineti in continuare cu autonomia si atunci sigur vom mai cere fonduri pt orice nu numai pt o piata care ne reprezinta pe toti locuitorii indiferent de ce nationalitate sau mai stiu eu ce suntem
Persil, 18 mai 2009
Parca s-au alocat fonduri de la buget acum cativa ani pentru renovarea pietei, dar a avut grija primarul "adormit(si la propriu si la figurat)" sa le deturneze.Acum vine primarul "stresat, puii mei!" citeste integral
Marius, 18 mai 2009
Sa vezi ce ti-l alearga "ciobanul miliardar" pe Iedul albicios cu castile "radiofobice" la urechi...
WTF, 18 mai 2009
Mihai Viteazul este reprezentat ca fiind inconjurat de secui, secui care l-au sustinut in unirea din secolul 16.Deci statuia nu-i reprezinta numai pe romani. Se confirma faptul ca la bucuresti ii citeste integral
Ariel, 18 mai 2009
Asa se intampla cand politicienii fac promisiuni gratuite, sforaitoare si nu sunt in stare sa-si sustina financiar monumentele. Vorba francezului: Promettre c'est noble, tenir c'est bourgeois. Lista citeste integral
marius, 18 mai 2009
Daca piata avea alt nume si alta statuie, sa vezi atunci lucrari si finantari de peste tot, carau ungurii cu sacosele bani doar doar ar fi fost gata. Se codeste primarul nostru (dar care se citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.