ACTUALITATE 14 ianuarie 2010

Annamari Dancs nu participă la selecţia Eurovision 2010

de Covasna Media | 276 vizualizări
În schimb a fost aleasă să joace în trei operete pe scena Teatrului Naţional de Operetă Ion Dacian - Bucureşti 14ian2010-dancsÎn ultima vreme tot mai multe articole apărute pe internet, dar şi în presa scrisă, relatau pe larg faptul că anul acesta interpreta Annamari Dancs va fi unul dintre artiştii participanţi în finala pentru Eurovision. Zvonurile nu erau întrutotul false, de vreme ce chiar TVR a publicat o listă a posibililor reprezentanţi ai României în finala celui mai prestigios eveniment muzical din Europa.

În schimb a fost aleasă să joace în trei operete pe scena Teatrului Naţional de Operetă Ion Dacian - Bucureşti

14ian2010-dancsÎn ultima vreme tot mai multe articole apărute pe internet, dar şi în presa scrisă, relatau pe larg faptul că anul acesta interpreta Annamari Dancs va fi unul dintre artiştii participanţi în finala pentru Eurovision.

Zvonurile nu erau întrutotul false, de vreme ce chiar TVR a publicat o listă a posibililor reprezentanţi ai României în finala celui mai prestigios eveniment muzical din Europa. În această listă printre vedetele autohtone cu renume şi priză la public se regăsea şi Annamari.

Fanii interpretei au reacţionat imediat, iar pe site-ul video YouTube au apărut diferite montaje cu noua ei melodie intitulată A-ha, iar videoclipurile „home made” au fost vizionate de mii de ori.

„În acest an nu voi participa la selecţia naţională pentru Eurovision, deci n-am trimis nici o melodie la selecţie, din diverse motive... Este adevărat că am pregătit piesa A-ha special pentru acest concurs, însă aceasta a fost difuzată de diverse posturi de radio cu acoperire naţională anterior schimbării regulamentului de participare la concurs, din 7 decembrie. Până la acea dată, conform regulamentelor EBU, ţările participante la concurs aveau dreptul să difuzeze piesele prin diferite canale media, începând cu data de 1 octombire. În acest an regulamentul s-a schimbat în România. În momentul publicării de către TVR a noilor reglementări am început să elaborăm o nouă piesă pentru concurs, pentru că am realizat că în conformitate cu aceste modificări de regulament A-ha nu va fi validată. Piesa se afla deja pe YouTube, nici măcar nu ştim cine sunt în spatele acelor montaje, ştim însă un singur lucru, şi anume că datorită lor piesa are deja succes. În ziua de azi internetul poate fi înger sau demon…“ spune Annamari.

Piesa A-ha a fost compusă de Annamari în colaborare cu Dj White, cel care a compus şi piesa Live Your Life. Versurile piesei au fost scrise de către Aris Kalimeris un producător grec, „specialist Eurovision”, cel care anul trecut a scris şi versurile piesei Hora din Moldova.

„Cu toate că avem deja o piesă nouă cu care am fi putut să ne înscriem pentru concursul din acest an, am decis totuşi să nu ne mai implicăm, pentru că şi fără Eurovision agenda mea de la acest început de an este supraîncărcată: sunt deja într-un turneu de 50 de spectacole, turneu care se va extinde până la sfârşitul lunii februarie. În zilele libere am repetiţii la Teatrul Naţional de Operetă Ion Dacian din Bucuresti, unde mi s-au oferit trei roluri importante din trei operete celebre - Văduva veselă, Contesa Maritza şi Sylvia. Iar sfârșitul lunii martie mă va găsi în Canada tot într-un turneu. Într-un asemenea program aglomerat nu am suficient timp de pregătire pentru un concurs de o asemenea anvergură. Sunt sigură însă că la anul voi fi acolo şi eu. Promit…“, încheie artista.

Foto: Both GÁBOR (www.dancsannamari.com)

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.