ACTUALITATE 5 februarie 2010

Aniversare în Thailanda

de Covasna Media | 454 vizualizări
05feb2010-osonoPe zi ce trece nivelul spectacolelor de peste hotare de la Festivalului Internaţional de Teatru de la Pathumthani creşte. După reprezentaţia deosebită oferită de Tetrul de dans din Leipzig, trupa de clown numită Pacotille, din Franţa, a ridicat încă şi mai mult ştacheta. După acestea, Crimă şi pedeapsă, în regia lui Andrei Spiridonov, poate nu a fost o alegere prea fericită, dar cert este că se aşteaptă cu deosebit

05feb2010-osonoPe zi ce trece nivelul spectacolelor de peste hotare de la Festivalului Internaţional de Teatru de la Pathumthani creşte. După reprezentaţia deosebită oferită de Tetrul de dans din Leipzig, trupa de clown numită Pacotille, din Franţa, a ridicat încă şi mai mult ştacheta. După acestea, Crimă şi pedeapsă, în regia lui Andrei Spiridonov, poate nu a fost o alegere prea fericită, dar cert este că se aşteaptă cu deosebit interes spectacolul trupei Osonó, din Sfântu Gheorghe.

Mixerul audio a fost deja „preluat” de Bernát Szilárd, dar Mihály Péter, cel care se ocupă cu efectele de lumini, are mari probleme, deoarece prizele din Thailanda nu sunt conforme cu normele Europene, şi pur şi simplu nu poate conecta reflectoarele puse la dispoziţie de organizatori la mixerul propriu. Cum însă deviza Osonó este că dacă se iveşte vreo problemă, aceea trebuie să fie rezolvată, acum se lucrează la reproiectarea sistemului pentru a putea fi adaptat la condiţiile locale.

Trupa de Teatru Osonó a fost înfiinţată cu exact 17 ani în urmă, pe 5 februarie 1993, de profesorul Salamon András, de la Liceul Teoretic Mikes Kelemen. În cei 17 ani, mai mult de 140 de elevi au trecut prin scena liceului, din care 40 au rămas alături de teatru, într-un fel sau altul. A fost susţinute 13 premiere, ceea ce înseamnă în total 527 de spectacole prezentate. Fără îndoială cel mai de succes a fost „Fragmente din Povestea Rătăcirii”, care vineri, ca şi un cadou, va avea cea de­a 255-a reprezentaţie, în Thailanda.

La spectacol şi-a anunţat participarea consulul României la Bangkok, domnul Marius-Sorin Miclea, precum şi excelenţa sa Dr. Balogh András, ambasadorul Ungariei în Thailanda.

Erdely Andras

Teme articol: aniversare Osono Thailanda
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.