ACTUALITATE 9 martie 2010

ANI reclamă de incompatibilitate un consilier local din Cernat

de Covasna Media | 305 vizualizări

Agenţia Naţională de Integritate a constatat, în urma unei sesizări a prefectului de Covasna, că Kocsis Gyorgy, consilier local al comunei Cernat, s-a aflat în stare de incompatibilitate, întrucât a deţinut şi funcţia de angajat al Consiliului Local.

ANI afirmă că Kocsis Gyorgy s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 19 iunie 2008 - 31 mai 2009, întrucât a deţinut simultan funcţia de consilier local în cadrul Consiliului comunei Cernat şi cea de angajat cu contract individual de muncă în aparatul propriu al Consiliului Local al Comunei Cernat, Judeţul Covasna.

Agenţia a fost sesizată de către prefectul judeţului Covasna cu privire la posibila nerespectare de către Kocsis Gyorgy a prevederilor legale ce reglementeză regimul juridic al incompatibilităţilor.

„Urmare a verificărilor efectuate şi a analizării informaţiilor şi documentelor transmise de instituţiile competente, au rezultat următoarele: în baza Hotărârii Consiliului Local Cernat 17 din 2008, Kocsis Gyorgy a fost validat în calitatea de Consilier local în cadrul Consiliului Local al Comunei Cernat; începând cu anul 2003, Kocsis Gyorgy este angajat al Consiliului Local Cernat în baza unui contract individual de muncă“, spune ANI.

Potrivit prevederilor Legii 161/2003, „funcţia de consilier local sau consilier judeţean este incompatibilă cu calitatea de funcţionar public sau angajat cu contract individual de muncă în aparatul propriu al consiliului local respectiv sau în aparatul propriu al consiliului judeţean ori al prefecturii din judeţul respectiv“.

„Având în vedere cele de mai sus, s-a constatat faptul că Kocsis Gyorgy nu a respectat obligaţiile referitoare la regimul juridic al incompatibilităţilor, întrucât a deţinut concomitent funcţia de Consilier local în cadrul Consiliului Local al Comunei Cernat şi cea de angajat cu contract individual de muncă în aparatul propriu al Consiliului Local al Comunei Cernat, Judeţul Covasna", arată ANI.

Activitatea de verificare a averii dobândite în perioada exercitării mandatelor sau a îndeplinirii funcţiilor ori demnităţilor publice, după caz, a conflictelor de interese şi a incompatibilităţilor este supusă controlului judecătoresc.

Mediafax

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.