ACTUALITATE 19 februarie 2010

ANI îl acuză pe liderul deputaţilor UDMR de incompatibilitate

de Covasna Media | 487 vizualizări
Deputatul covăsnean Olosz Gergely e acuzat că s-ar afla într-o stare de incompatabilitate între funcţia de deputat şi cea de administrator al unei societăţi comerciale 19feb2010-oloszPreşedintele Agenţiei Naţionale de Integritate, Cătălin Macovei, a trimis o scrisoare Biroului permanent al Camerei Deputaţilor în care semnalează o stare de incompatibilitate a deputatului UDMR Olosz Gergely. În scrisoare se precizează că Olosz Gergely s-ar afla într-o stare de incompatabilitate între funcţia de deputat şi cea de administrator al unei societăţi comerciale. Potrivit materialului înaintat conducerii

Deputatul covăsnean Olosz Gergely e acuzat că s-ar afla într-o stare de incompatabilitate între funcţia de deputat şi cea de administrator al unei societăţi comerciale

19feb2010-oloszPreşedintele Agenţiei Naţionale de Integritate, Cătălin Macovei, a trimis o scrisoare Biroului permanent al Camerei Deputaţilor în care semnalează o stare de incompatibilitate a deputatului UDMR Olosz Gergely.

În scrisoare se precizează că Olosz Gergely s-ar afla într-o stare de incompatabilitate între funcţia de deputat şi cea de administrator al unei societăţi comerciale.

Potrivit materialului înaintat conducerii Camerei, Olosz Gergely a fost numit în funcţia de preşedinte al Audorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei la data de 29 mai 2007 şi eliberat din această funcţie la data de 20 octombrie 2008 şi avea obligaţia de a-şi declara averea atât la numirea, cât şi la ieşirea din funcţie.

ANI a precizat că a cerut de la ANRE o copie a declaraţiilor de avere şi interese ale lui Olosz Gergely şi că, "analizând aceste documente, s-a constatat că Olosz Gergely a completat şi depus spre înregistrarea la ANRE declaraţii care conţin informaţii ce nu corespund adevărului, datele din acestea fiind incomplete şi inexacte".

ANI a mai spus că, analizând declaraţiile de interese înregistrate la ANRE comparativ cu informaţiile primite de la Oficiul Naţional al Comerţului, a constatat că Olosz Gergely "s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 29.05.2007-14.06.2007, cât timp a deţinut funcţia de preşedinte al ANRE concomitent cu cea de administrator la Compania Naţională a Uraniului şi că se află în continuare în stare de incompatibilitate, întrucât este deputat în Parlamentul României şi în acelaşi timp administrator la firma Biolact Cooperativa Agricolă-J19/1051/2006, al cărui membru fondat este din 1.08.2006.

Surse din Biroul permanent au apreciat că materialul ANI va fi trimis spre analiză Comisiei juridice a Camerei Deputaţilor.

Biroul permanent al Camerei Deputaţilor şi-a început şedinţa în care urmează să analizeze şi acest material al ANI.

Olosz Gergely: Nu mă aflu în nicio stare de incompatibilitate

Liderul deputaţilor UDMR, Olosz Gergely, a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că nu se află "în nicio stare de incompatibilitate", aşa cum a semnalat ANI.

"Nu mă aflu în nicio stare de incompatibilitate. Am cerut ca solicitarea ANI să fie trimistă la Comisia juridică a Camerei", a spus deputatul UDMR.

Întrebat de ce crede că ANI a sesizat conducerea Camerei că el s-ar afla într-o stare de incompatibilitate, deputatul UDMR a spus: "Asta aş vrea să ştiu şi eu".

Preşedintele Agenţiei Naţionale de Integritate, Cătălin Macovei, a trimis o scrisoare Biroului permanent al Camerei Deputaţilor în care semnalează o stare de incompatibilitate a deputatului UDMR Olosz Gergely.

În scrisoare se precizează că Olosz Gergely s-ar afla într-o stare de incompatabilitate între funcţia de deputat şi cea de administrator al unei societăţi comerciale.

Olosz Gergely este liderul grupului parlamentar al UDMR din Camera Deputaţilor.

Mediafax

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
secuiul, 21 februarie 2010
Sunati mai din zurgalai, haai, haai!!!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.