ACTUALITATE 25 august 2009

Angajaţii Tega au învăţat să scrie şi să citească

de Covasna Media | 418 vizualizări

Cei 36 de angajaţi de la societatea Tega care au fost implicaţi în cursuri de alfabetizare au absolvit luna aceasta cele 110 ore de curs în urma cărora au învăţat să scrie şi să citească. Directorul Tega, Toth Birtan Csaba, apreciază că din totalul cursanţilor jumătate au reuşit să înveţe să scrie şi să citească în mod fluent, în timp ce cealaltă jumătate se descurcă să-şi scrie numele şi să citească „cât de cât“.

„Cam 15 au luat foarte bine la examen, restul au învăţat să-şi scrie numele. Pentru ei a fost destul de greu să participe la cursuri, au familie, copii, dar totuşi au venit şi dacă 15 dintre ei au luat „foarte bine“ sau „bine“ la examen e o satisfacţie şi pentru ei, se simt bine că acum ştiu să scrie şi să citească, este un succes personal“, a spus Toth Birtan.

Majoritatea dintre beneficiarii cursului sunt romi angajaţi la societate şi au vârste cuprinse între 18 şi 53 de ani, care nu au reuşit până acum să înveţe să scrie şi să citească şi întâmpină greutăţi din această cauză. Ei au fost învăţaţi să scrie şi să citească cu ajutorul abece darelor de clasa I şi a unui lector specializat. Cursul de alfabetizare a fost organizat pentru angajaţii serviciului de salubritate începând din luna martie şi până în august şi face parte dintr-un proiect câştigat de societate - „Îmbunătăţirea calităţii resurselor umane la SC Tega SA Sfântu-Gheorghe“ – finanţat prin Phare.

Beneficiarii proiectului sunt angajaţii societăţii – cel puţin 170 din cei 178 de angajaţi, dar şi populaţia care beneficiază de servicii de calitate îmbunătăţită. În afară de cursul de alfabetizare la care merg cei 36, ceilalţi angajaţi sunt sau au fost instruiţi în meseria lucrător de salubrizare, lucrători pe utilaje de salubrizare, în negociere şi ca formatori.

Costul total al proiectului este de 43.224 de euro, din care 80% reprezintă contribuţia Phare, nerambursabilă. Durata proiectului este de 12 luni, cu începere din luna decembrie anul trecut şi până în noiembrie anul acesta.

Ana Sidon

Teme articol: TEGA curs citire scriere
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.