ACTUALITATE 7 aprilie 2010

Angajaţii Spitalului Judeţean au primit o treime din restanţele salariale

de Covasna Media | 221 vizualizări
Astăzi, la Curtea de Apel Brașov, se judecă recursul la sentinţa privind reevaluarea personalului în conformitate cu transformarea Spitalului într-unul de urgenţă. 08apr2010-mediciPreședintele Sindicatului Sanitas Covasna, Vasile Neagovici, susține că angajații Spitalului Județean au primit până în prezent o treime din prima sentință în care sunt prevăzute drepturile salariale câștigate în instanță, echivalentul a aproximativ 350.000 – 400.000 de lei, iar în cursul zilei de astăzi, la Curtea de Apel Brașov, se judecă recursul la sentința privind reevaluarea personalului în conformitate cu transformarea Spitalului

Astăzi, la Curtea de Apel Brașov, se judecă recursul la sentinţa privind reevaluarea personalului în conformitate cu transformarea Spitalului într-unul de urgenţă. 

08apr2010-mediciPreședintele Sindicatului Sanitas Covasna, Vasile Neagovici, susține că angajații Spitalului Județean au primit până în prezent o treime din prima sentință în care sunt prevăzute drepturile salariale câștigate în instanță, echivalentul a aproximativ 350.000 – 400.000 de lei, iar în cursul zilei de astăzi, la Curtea de Apel Brașov, se judecă recursul la sentința privind reevaluarea personalului în conformitate cu transformarea Spitalului într-unul de urgență.

„Ar mai fi de plătit 800.000 de lei și evaluarea, vom vedea cum va fi, i-a afectat mult plata acestor sume. Așteptăm ca de la 1 mai să se aplice reevaluarea personalului, care ar implica o majorare salarială cu 20 – 25% pe angajat, iar ulterior să facem o reeșalonare”, a spus Neagovici.

Potrivit liderului de sindicat, diminuarea cu 20% a bugetului Casei Naționale de Asigurări indică perspective bugetare sumbre pe acest an.

În plus, crede Vasile Neagovici, introducerea coplății de către pacienți va duce la o scădere a numărului de cazuri rezolvate în spitale, respectiv la scăderea numărului de pacienți care se adresează medicului.

„E un cerc vicios, pacienții vor veni în număr mai mic, spitalele vor încasa mai puțin. Dacă nu va fi o rectificare bugetară, o infuzie de capital, sistemul nu va putea funcționa. Doamne ferește să te îmbolnăvești, așa ajungem”, a mai precizat Neagovici.

În opinia lui, în aceste condiții medicii vor ajunge să se reorienteze spre străinătate, unde condițiile sunt cu totul altele.

 

Ana Sidon

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.