ACTUALITATE 29 martie 2010

Angajaţii Seconf Breţcu intră în şomaj de la 1 aprilie

de Covasna Media | 807 vizualizări

Începutul lunii aprilie aduce șomajul pentru 157 de angajați ai Fabricii Textile Seconf din Brețcu. Directorul coordonator al Agenției Județene de Ocupare a Forței de Muncă (AJOFM) Covasna, Dorel Lungu, a declarat că au oferit serviciile de preconcediere pentru 157 de salariați, urmând ca ei să devină șomeri de la 1 aprilie. Practic, societatea va mai păstra pe lista salariaților doar personalul de pază, închizându-şi activitatea din cauza lipsei de comenzi.

Lungu a declarat că Seconf a inițiat discuții cu alte societăți de confecții din județ, astfel încât o parte dintre cei ce vor fi trimişi în şomaj să fie plasați către acestea, însă există slabe şanse ca aceştia să fie angajați.

Secuiana Group din Târgu Secuiesc este alcătuit din firma mamă Secuiana SA şi firmele „fiice“ Seconf SA, S’mode SA şi firma de transport Secuiana Trans SA, având o experiență de 35 de ani în producția de textile. Firma și-a orientat activitatea exclusiv către sectorul de piață reprezentat de bărbați, prin intermediul colecției proprii, apărute sub brand-ul Adam’s!

Conducerea Secuiana a anunțat că va muta peste o sută de utilaje în Egipt, unde va produce de acum înainte linia externă. Directorul Dobra Laszlo a declarat că forța de muncă din Egipt este mult mai ieftină decât cea de aici, la fel și costurile unor utilități.

Ana Sidon

Teme articol: AJOFM şomaj Bretcu Seconf
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
COSTEA, 29 martie 2010
Acestea sunt adevăratele probleme ale oamenilor,nu mizeriile unui idiot de primar...
florin, 29 martie 2010
Am si eu o intrebare. Ce fabrici mai sunt in judet? nu de alta dar sa stiu ce urmeaza dupa fabrica de tigarete, seconf si secuiana. Poate ajungem la performanta de a nu mai exista nici o fabrica in citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.