ACTUALITATE 16 septembrie 2014

Angajaţii gaterului distrus de incendiu la Covasna vor fi disponibilizaţi

de Agerpres | 264 vizualizări

Angajaţii gaterului din staţiunea Covasna care a fost distrus de un incendiu la începutul acestei luni vor fi disponibilizaţi colectiv.

Directorul executiv al Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă (AJOFM) Covasna, Kelemen Tibor, a declarat, marţi, că peste 40 de persoane îşi vor pierde locurile de muncă, acestea urmând să intre în şomaj. „Vom încerca să îi ajutăm să îşi găsească alte locuri de muncă. Fabrica avea peste 20 de ani vechime, iar în acest timp nu a avut o fluctuaţie mare de personal, prin urmare aceşti angajaţi erau de bază”, a declarat Kelemen Tibor.

Incendiul din 2 septembrie a.c. s-a soldat cu pagube în valoare de peste 1,2 milioane de lei şi s-a produs, cel mai probabil, din cauza unui scurtcircuit la instalaţia electrică, a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Covasna, Marius Tolvaj. Au ars acoperişul halei de producţie pe o suprafaţă de aproximativ 1.400 metri pătraţi, peste 20 de utilaje, 150 de metri cubi de lemne, precum şi acte personale ale angajaţilor. Societatea este asigurată, prin urmare ar putea fi despăgubită.

Disponibilizări colective vor mai avea loc la fabrica de îngheţată Prima din staţiunea Covasna, care îşi va înceta activitatea odată cu încheierea sezonului estival şi va trimite în şomaj peste 40 de persoane. Directorul AJOFM, Kelemen Tibor, a menţionat că angajaţii fabricii de îngheţată nu sunt interesaţi să îşi găsească alte locuri de muncă, urmând să fie reangajaţi primăvara viitoare.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Eugen, 17 septembrie 2014
Deci, un gater din judet a angajat oameni, apoi a ars,apoi i-a disponibilizat( pe angajati).
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.