ACTUALITATE 13 mai 2020

Angajaţii Consiliului Judeţean vor fi termotestaţi la serviciu pentru evitarea răspândirii noului coronavirus

de Agerpres | 1195 vizualizări

Angajaţii Consiliului Judeţean Covasna vor fi testaţi, la venirea la serviciu, prin verificarea temperaturii corporale, măsura fiind luată preventiv, în scopul evitării răspândirii noului coronavirus.

„Noi de vineri o să avem triaj termometric, deci cu termometrul şi cine o să aibă temperatură de peste 37 de grade îl vom trimite la Direcţia de Sănătate Publică“, a declarat marţi preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, Tamas Sandor.

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe, Andras Nagy Robert, a declarat că testarea temperaturii corporale este un screening binevenit în situaţii speciale, precum această pandemie, şi, după părerea sa, nu poate fi refuzată de nicio persoană.

„Părerea mea este că o stare de urgenţă, starea aceasta de urgenţă comportă anumite obligaţii şi drepturi atât pentru autorităţi, cât şi pentru locuitori, care de aceea sunt ca să fie respectate. Desigur, ca în toate sistemele, există situaţii în care sunt excepţii sau sunt exemple contrare, dar părerea mea ca şi jurist este că motivul pentru care se fac aceste testări este screeningul, iar ca şi temei legal în acest sens este stoparea pandemiei, stoparea răspândirii unui virus. În momentul de faţă este SARS CoV-2, poate că peste trei ani de zile se va numi SARS CoV-15, nu ştim încă. Cu certitudine o să mai existe astfel de situaţii, cu certitudine nu vom scăpa de acest virus începând de poimâine, chiar dacă o să fie 15 mai, chiar dacă o să fie 1 iunie, trebuie să ne obişnuim să trăim împreună cu acest virus. Este o metodă de screening pentru care, părerea mea, este, ca şi jurist, că obligativitatea respectării acestei testări nu poate fi refuzată“, a declarat Andras Nagy Robert.

Acesta a mai adăugat că atât angajaţii, cât şi pacienţii Spitalului Judeţean de Urgenţă au fost şi până acum testaţi prin această metodă.

„Noi şi până acum am avut puncte de triaj la intrare pe secţii, deci am avut punctul de triaj al pacienţilor şi când intrau în secţii şi colegii mei erau testaţi“, a mai spus managerul SJU Sfântu Gheorghe.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.