ACTUALITATE 16 iunie 2009

Analizele au ieşit bune

de Covasna Media | 461 vizualizări
Analizele nu au scos la iveală nimic care să indice că tinerii s-ar fi îmbolnăvit din cauza mâncării consumată la restaurantul unde au fost la banchet, ele fiind negative

Cel de-al doilea set de analize realizat de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) după ce mai mulţi tineri care au petrecut la banchet s-au prezentat la Spital cu stări de rău au fost la fel

Analizele nu au scos la iveală nimic care să indice că tinerii s-ar fi îmbolnăvit din cauza mâncării consumată la restaurantul unde au fost la banchet, ele fiind negative

Cel de-al doilea set de analize realizat de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) după ce mai mulţi tineri care au petrecut la banchet s-au prezentat la Spital cu stări de rău au fost la fel de neconcludente ca şi primele în ceea ce priveşte cauza îmbolnăvirii.

Astfel, conform dr. Deme Judith, şefa DSP, analizele nu au scos la iveală nimic care să indice că tinerii s-ar fi îmbolnăvit din cauza mâncării consumată la restaurantul unde au fost la banchet, ele fiind negative.

Înregistrarea video nu minte

Mai mult, conducerea unităţii povesteşte că una dintre fetele care s-a prezentat printre primele la Spital şi care spunea că a băut doar suc apare pe o cameră de luat vederi a restaurantului în care la diferenţă de zece minute se prezintă la bar cu o altă fată, şi bea tequilla în două rânduri, la orele 4.31 şi 4.41 dimineaţa.

În cursul săptămânii trecute, 8 persoane care au participat la un banchet în Sfântu-Ghgeorghe s-au prezentat la spital cu stări de rău, indigestie, iar 3 dintre aceştia au fost trataţi pentru deshidratare ca urmare a manifestărilor bolii. Ulterior, starea lor sa ameliorat şi au fost lăsaţi acasă.

Prima serie de analize realizată nu a scos la iveală vreo problemă a mâncării, în urma controalelor reieşind că produsele alimentare servite la restaurant aveau certificat de valabilitate, calitate, erau servite din sursă igienică, nu au fost găsite nereguli nici la controlul surpriză, iar angajaţii aveau certificatele de sănătate în regulă.

Conducerea restaurantului ne-a declarat că toate produsele care au fost servite la masa banchetului erau proaspete, unele fiind cumpărate chiar cu o zi înainte. În schimb, băutura fusese adusă „de acasă“ de particpanţii care veniseră cu sticle de doi litri de whisky, pet-uri de vin şi răcoritoare, iar unii dintre cei care s-au dus ulterior la Spital au fost văzuţi consumând shot-uri de tequilla şi alte băuturi alcoolice.

Grupul care a participat la banchetul respectiv număra în jur de 160 de persoane, fiind vorba despre un banchet de final de liceu al unei unităţi şcolare din municipiul Sfântu-Gheorghe.

A.S.

Teme articol: spital elevi bal liceu
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.