ACTUALITATE 7 mai 2013

ANAF lansează un nou serviciu pentru contribuabili: „Acces date prin SMS”

de Covasna Media | 740 vizualizări

Direcţia Generală a Finanţelor Publice a judeţului Covasna informează contribuabilii  că  A.N.A.F. lansează un nou serviciu pentru contribuabili – „Acces date prin SMS”, care este operaţional începând din 30 aprilie 2013. Procedura pentru serviciul „Acces date prin SMS” a fost aprobată prin Ordinul preşedintelui ANAF nr. 504/2013.

Contribuabilii interesaţi pot să obţină informaţii publice despre un anumit agent economic transmiţând un mesaj text prin SMS care să conţină codul de identificare fiscală al societăţii respective, la numărul 1300. Contribuabilul va primi SMS de răspuns prin intermediul operatorilor de telefonie mobilă,  cu următoarele date disponibile:

- codul de identificare fiscală (exemplu: 123456);

- denumirea agentului economic (exemplu: SC XXXXX SRL);

- înregistrat/neînregistrat în scopuri de taxă pe valoare adăugată (exemplu: TVA DA/NU)

- starea de inactivitate fiscală a agentului economic (exemplu: INACTIV FISCAL DA/NU);

- aplicarea sistemului de taxă pe valoare adăugată la încasare (exemplu: TVA ÎNCASARE DA/NU);

- cod de siguranţă stabilit de A.N.A.F. (exemplu: 123456789).

Informaţiile furnizate prin SMS sunt în concordanţă cu datele existente în baza de date a Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală.

Pentru început serviciul „Acces date prin SMS” va fi disponibil în reţelele de telefonie mobilă Orange şi Vodafone, urmând ca în perioada următoare acesta să poată fi utilizat şi în alte reţele.

Costul generat de utilizarea serviciului de mesaje scurte este în sarcina contribuabililor care solicită informaţiile. Tariful pentru un astfel de serviciu se stabileşte şi se percepe de către operatorii de telefonie mobilă. Costul nu este perceput de către Agenţia Naţională de Administrare Fiscală.

Reamintim contribuabililor că şi alte informaţii publice despre agenţii economici se pot obţine gratuit accesând portalul www.anaf.ro, secţiunea Informaţii publice – Informaţii privind agenţii economici şi/sau Informaţii de interes public.  Serviciul „Acces date prin SMS” a fost dezvoltat de A.N.A.F. cu sprijinul Serviciului de Telecomunicaţii Speciale.

Teme articol: ANAF finante covasna
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.